
Domáce dlhánske rezance z tvarohového cesta s orechami
Veľmi chutné domáce rezance, ktoré som urobila z tvarohového cesta. môžte si ich urobiť...

Cuketové karbonátky so šampiňónovou omáčkou
Cukety umyjeme, osušíme a na hrubo postrúhame. Osolíme, premiešame a necháme postáť asi 10...

Bravčová panenka v bylinkovo-slaninovom župane s paradajkovo-bazalkovou salsou
Skvelý a pomerne jednoduchý recept na letné grilovanie. Bravčovú panenku v kombinácii s bylinkami, cuketou,...

Zákusok za 10 minút
Príprava tohoto zákusku trvá skutočne len pár minút, rovnako ako aj jeho konzumácia, pretože je...

Variácia na koláčik z prílohy Pečieme na Veľkú noc 2
Zaujal ma veľmi koláčik z prílohy novín Pravda - Pečieme na Veľkú noc 2: Dvojfarebné bezlepkové kocky....

Poľovnícka sarma
Už sa budem opakovať, ale okrem domácich zabíjačkových dobrôt z domova som dostala od kamaráta poľovníka...

Králik na medovine
Je to králik, po ktorom si oliznete obe labky. Ostal mi výpek z Toskanského bůčku,...

Moje super rožky
Nikdy som rožky nepiekla, tak som sa rozhodla vyskúšať, cesto som urobila zo zozbieraných a odskúšaných receptov...

Pepřové rohlíky
Zase trochu jiné pečivo. Rohlíky hodně pepřové s kmínem jsou přímo fantastické. Tedy pro toho,...

Losos na modro
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do...

Pečeňovo–bôčiková paštéta
Uvarenú pečeň, bôčik, cesnak a žemle namočené v mlieku rozmixujeme alebo zomelieme najemno. Pridáme...

Termix podľa Kuku
Ten termix mi nedal pokoj... pátrala som po zložení toho spred pár desiatok rokov, experimentovala som...

Koložvárska kapusta
tento receptik mám od svojej mamy, je to taka rýchlovka-aspon pre mna a chuti to skvele...

Hlivový perkelt so zeleninou
Na rozpálenom tuku osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na rezance pokrájanú hlivu, petržlen, mrkvu a...

Habanero omáčka
Omáčka pre odvážnych, ale som si istá, že na Vareche je ich dosť. Moja...

Hovädzí perkelt k mladej fazuľke
Ďaleko neodchádzajte, k prívarku z mladých fazuľkových luskov patrí aj perkelt. Tak nech máte menu...

Teľací jazyk v aspiku
Podobne ako hovädzí údený jazyk, aj teľací jazyk je vyhľadávanou lahôdkou. Hoci jeho príprava na...

Vianočný stromček
Nie je z medovníka a má netradičnú plnku. Týmto zákuskom som sa veľmi zavďačila mojim...

Jarná tvarohová nátierka s údenou paprikou
Jar sa nezadržateľne blíži a je čas na osviežujúce nátierky s nádychom jari, do tejto tvarohovej...

Vanilkové soufflé
Moje prvé soufflé, ktoré som v živote robila. Dúfam, že bude pre vás dobrou...

Dýně v česnekovém másle pečená
Jednoduché, famozní, do sbírky dýňových receptů. Snad nejlepší co znám.

Chlieb Pan de muertos
Pan de muertos alebo chlieb zosnulých sa pečie v Mexiku v období oslavy sviatku všetkých svätých...

Taštičky z chlebového cesta so smotanou plnené mangoldom a fetou
Spravila som chlebové cesto so smotanou a naplnila som ho mangoldom a fetou, výborné za tepla...

Gazdovský zemiakový paprikáš
Tento výborný zemiakový paprikáš robím najradšej vtedy, keď mám domácu neúdenú klobásku, pretože túto fantastickú...

Špagety s brokolicou- zapečené
Našla som zaujímavý recept, skúsila som a než som to stihla odfotiť bolo to zjedené!

Hus plnená jablkami a pomarančom
Hus umyjeme a osušíme utierkou. Potom ju zvnútra i zvonka osolíme a potrieme rascou. Do...

Barbecue v kuchyni
Leto odišlo , jeseň pomaly tiež. My pod V. Tatrami máme už pomaly nefalšovanú zimu. Tatry už...