Scones - anglické koláčiky

blackwolfer - bez fotkyblackwolfer, 27. júla 2011

Vhodné na upršané dni.

5
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

225 g
100 ml
55 g (margarín)
50 g (práškový)
10 g




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme do misy pridáme sódu bikarbónu a dobre premiešame. Pridáme maslo a poriadne ho vmiešame do múčnej zmesi. Konzistencia ---> ako omrvinky.

  2. 2

    Do "omrviniek" prilejeme mlieko a MIEŠAME VARECHOU nie rukou!!! Keby sme miešali rukou tak by cesto "stvrdlo" a nenarástlo by. Konzistencia ---> ľahké a lepkavé

  3. 3

    Cesto položíme na pomúčenú dosku a JEMNE hniesime asi minútu. Potom cesto roztlačíme rukou na 1cm výšku a vykrajujeme kruhy s priemerom 5cm. Položíme na plech s papierom na pečenie a ľahko ich pretrieme mliekom.

  4. 4

    Pečieme 15 minút pri 200°C dozlatova. Podávame s džemom a maslom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Blackwolfer, ty to tak precízne podáš, ten postup, že sa to dá zvládnuť aj, ako sa hovorí, ľavou zadnou, tým ale nechcem povedať, že je to príliš jednoduché, najprv musím vyskúšať ako sa mi to podľa tvojich rád podarí. Ale vypadá to dobre, no veď uvidím.....
eunika
vítam Ťa na vareche,si snaživý mladý muž a prajem Ti aby sa Ti vždy darilo!!!
ellinka51
ja poznam zjednodusenu verziu - maslo a mlieko sa nahradi smotanou a cukor a s.b.kupenskou limonadou :)
Velmi rychly recept - anglicania si na svoje scones potrpia - hlavne ku "cuppa" .
3sandra3
toto nepoznám, takže vyskúšam, aby som zistila , ako to chutí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia