Vhodné na upršané dni.
5
porcií
porcií
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme do misy pridáme sódu bikarbónu a dobre premiešame. Pridáme maslo a poriadne ho vmiešame do múčnej zmesi. Konzistencia ---> ako omrvinky.
- 2
Do "omrviniek" prilejeme mlieko a MIEŠAME VARECHOU nie rukou!!! Keby sme miešali rukou tak by cesto "stvrdlo" a nenarástlo by. Konzistencia ---> ľahké a lepkavé
- 3
Cesto položíme na pomúčenú dosku a JEMNE hniesime asi minútu. Potom cesto roztlačíme rukou na 1cm výšku a vykrajujeme kruhy s priemerom 5cm. Položíme na plech s papierom na pečenie a ľahko ich pretrieme mliekom.
- 4
Pečieme 15 minút pri 200°C dozlatova. Podávame s džemom a maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Velmi rychly recept - anglicania si na svoje scones potrpia - hlavne ku "cuppa" .
varecha.pravda.sk/recepty/scones-/13204-recept.html...
Tu su dalsie dva skvele recepty, ale tam pisu nevalkat, len rukou roztlacat, tak neviem, ako je to spravne....