Vaľkaná štrúdľa

mariena1 - fotkamariena1, 24. októbra 2010
Vaľkaná štrúdľa
Foto: mariena1

naš oblubeny

Suroviny

40  dkg
20 dkg
1
 štipka
 trocha
pol dcl
Plnka:
  postruhane

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vsetko dokladne zmiesime,rozdelime na 3 časti .Každu osobitne vyvalkame na tenko.Potrieme olejom a posypeme jemne struhankou. Dame postruhane jablčka,na to cukor kryšt.,škoricovy cukor a mak podla chuti.Zrolujeme a dame na vymasteny plech.Urobime aj ostatne cesta.Potrieme žltkom a upečieme.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

danculka
Rýchle a dobré,plnky môžu byť aj iné,tvarohová,višne s orechami atd.
tatranka
Aj u nás doma má najlepší odbyt,jablkovo-maková náplň.
evas13
To tiež dobrý koláči, jablkový mňam.
shelley2mmm
hmm a do tej jablkovo - makovej plnky zopar hrozienok na ozivenie...nepovedala by som nie :P
morenajea
odkôstkované zavárané čerešne zmiešané s makom, mňamka ....
emilly
Trochu z iného súdka,naslano,kapustová plnka,postruhať kapustu,udusiť na troske masti pridať korenie,soľ,po vychladnutí naplniť štrúdľu a upiecť,tiež mňamka
ailuj82
výborné cesto, perfektne sa valká. Dnes som skúšala - makovo-višňová, tvarohová, jablkovo-broskynová :)
evanaaa
Aj ja sa chystám, možno ešte dnes na makovo - višňovú ( nechce sa mi strúhať jablká ), ale z kúpeného cesta. U nás je taký malý obchodík a tam majú výborné chladené cesto lístkové, ale mám aj mreazené štrudlové.M ak si prevarím s trochou mlieka a so sladidlom, mám aj dia náhradu medu, tiež doň trochu dávam, lebo višne sú kyslasté.
matased
Áno, klasika je najlepšia, mak a višne...u nás ale ide veĺmi aj tvarohová s hrozienkami..Ešte keby sa mi chcelo robiť ťahané cesto, ako robievala moja babička - to bolo to pravé...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha