
V rúre zapečené, plnené hroznové listy
"Asma Pidesi". hroznova pizza ;-) Je to vlastne ako Sarma, len v zjednodušenej verzii ;-D Nemusíte...

Zapekané zemiaky s cuketou a krabími tyčinkami
No pôvodne som chcel robiť svoj recept " Zapekané zemiaky s cuketou a šampiňónmi", ale nemal...

Chilli con carne
Na rozohriatom oleji si opražíme cibuľu. Keď je cibuľka orestovaná do zlata pridáme k nej nadrobno...

Čokoládová roláda s nutellovým krémom
Vhodná na oslavy, sviatky, či na nedeľné posedenie. Poteší svojou chuťou a je nenáročná...

Plnka s údeným mäsom a kôprovou omáčkou
Plnka: Na väčšie kúsky nakrájanú slaninu a bôčik orestujeme na cibuľke a cesnaku. Dochutíme soľou, ...

Rolka z bravčového boku
Tento recept je trochu zložitejší, ale potom výsledok stojí za to. Ako jedna príbuzná, ...

Rýchle bagety
Tieto bagety sú výsledkom inšpirácie a čítania receptov na Vareche a blogoch varecháčok. Naučila som...

Jednoduché pagáčiky
Tento recept je tak jednoduchý že ho zvládne aj vaša dcéra, syn, či manžel a určite zaň...

Zajac z kysnutého cesta
Vypracujeme si kysnute cesto, nechame 1 hodinu kysnut. Vymiešame si zo surovín plnku. Potom rozdelíme cesto...

Osmanská oriešková baklava
Hustejšia plnka: Nahrubo nasekané orechy pridáme do rozpusteného medu s cukrom, citrónovou šťavou a kôrou, ...

Karfiolové fašírky s tofu
Karfiol rozoberieme na ružičky a predvaríme do polomäkka. Vyberieme ho a roztlačíme, aby zostali menšie...

Jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se špetkou soli a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme...

Pečená prepelička s cibuľovým džemom a grilovanou polentou
Prepelicu vykostíme, rozdelíme na stehienka a prsia, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle zo...

Morčacie mäso v zemiakovej lokši a pikantná mrkva
Morčacie prsia bez kože predstavujú výborný zdroj bielkovín. Ich obsah tuku je ešte nižší ako u...

Papagájové rezy
Tento receptík mám aj pod názvom pestrý koláč. Ja som si ho už pred pár rokmi vystrihla...

Hrnčekový čučoriedkový koláč
Vyšľaháme vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridávame mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a...

Čokoládová ľadová terina s jablkovým pyré
Jednotlivé druhy čokolády necháme rozpustiť so smotanou v oddelených hrncoch, pričom je potrebné zachovať pomer šľahačky a čokolády (viď...

Zázvorové medovníčky
Na tento recept som sa odhodlavala už pár rokov. Recept pochádza s knižky Med a jeho...

Jablkový perník
Perníkové koláče sú u nás veľmi obľúbené vďaka svojej chutnosti a rýchlej príprave, takže dnes do...

Jablkový koláč s medom a orieškami
Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne po jednom zašľaháme vajíčka izbovej teploty a...

Medová torta
Vajce, cukor, med a maslo za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli a miešane do...

Bulgur so špenátom a cesnakom
Bulgur je zdravá obmena prílohy, vyrába sa z tvrdej pšenice - semoliny. Mali sme v sobotu...

Višňová torta
recept som už veľmi dávno našla v nejakom časopise a oslovil ma. Skúsila som a odvtedy...

Zemiakové lokše
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť (najlepšie je ich nechať odstáť 24 hodín), postrúhame ich na strúhadle alebo...

Hovädzie s cestovinou
Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, ale nesolíme, urobíme si z vajec a múky cestičko (tiež nesolíť). Na...

Penne quattro formaggi, so šampiňónmi a hrachom.
Jedna klasika s pridaním zopár ingrediencií podľa chuti.

Chlebík z domácej pekárne č. 1
Recept som si upravila podľa mojej chuti, pečiem ho takto už viac, ako 2 roky....

Plnená zemiaková placka
Jednoduchý a hravo zvládnuteľný recept, ktorý sa vždy zavďačí či už v kruhu domácich, alebo...

Jablčník so sušienkami
Jablčník je šťavnatý a cesto jemné ako pavučina. Chutiť vám bude určite. Upečiete rýchlo a...