Makovo-čerešňový koláč fotorecept
Foto: tejaja
Čerešne sú jedným z najvďačnejších ovocí na koláče. A ak k nim pridáme mak, vznikne delikatesa.
1 plech
porcia
porcia
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 bal. |
|
Okrem toho: | |
cca 400 g vykôstkované |
|
1 PL |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto dáme do misky a prešľaháme na hladkú hmotu.
-
2
Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča (cca 32x40 cm).
-
3
Vykôstkované čerešne premiešame s 1 lyžicou polohrubej múky a čerešne poukladáme rovnomerne po ceste.
-
4
Pečieme na 180 °C asi 35-40 minút.
-
5
Upečený koláč pocukrujeme a necháme vychladnúť.
Diskusia k receptu