Čerešňový koláč
Čerešňový koláč

Makovo-čerešňový koláč fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 23. mája 2024
Makovo-čerešňový koláč (fotorecept)
Foto: tejaja

Čerešne sú jedným z najvďačnejších ovocí na koláče. A ak k nim pridáme mak, vznikne delikatesa.

1 plech
porcia
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
2 hrnčeky
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 bal.
Okrem toho:
cca 400 g vykôstkované
1 PL
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto dáme do misky a prešľaháme na hladkú hmotu.

    Makovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča (cca 32x40 cm).

    Makovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykôstkované čerešne premiešame s 1 lyžicou polohrubej múky a čerešne poukladáme rovnomerne po ceste.

    Makovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 180 °C asi 35-40 minút.

    Makovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečený koláč pocukrujeme a necháme vychladnúť.

    Makovo-čerešňový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia