Kysnuté rožteky s pudingovou plnkou

eduska - fotkaeduska, 11. októbra 2009 21:14
Ďalšie recepty »

Je to recept, ktorý som dostala od priateľky Helenky. Veľmi sa mi páči kvôli tomu, že plnka z rožtekov nevyteká!Skúšala som veľa podobných receptov a vždy to dopadlo tak, že plnka bola na plechu a nie v rožtekoch. Zvládne ho aj začínajúca kuchárka.

48
porcií
40 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 bal.
1 KL
1/2 litra
3 ks
3 PL
3 dcl
3 ks
1 ks
3 bal.
1/2 litra
37 dkg
125 g
3 PL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr si pripravíme plnku: uvaríme veľmi hustý puding - 1/2 litra mlieka, 3 balíčky čokoládového pudingu a 37 dkg kryšt. cukru. -

  2. 2

    Ešte za tepla pridať 125 g Hery a 3 lyžice kakaa.Vymiešať a nechať vychladnúť.

  3. 3

    Cesto na rožteky: Zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ, kvasnice vymiešané v mlieku / iba zmiešané, nie vykysnuté/, cukor kryštálový, olej a 3 žĺtka. Dobre premiešame, aby sa suroviny spojili. Nenechávame kysnúť, ale hneď začneme spracovávať..

  4. 4

    Cesto rozdelíme na 6 bochníčkov. každý vyvaľkáme do kruhu a radielkom rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na každý dáme lyžičku pudingovej plnky a zatočíme. Rožteky hneď kladieme na plech /najlepšie na papier na pečenie/. Až teraz ich necháme kysnúť. Kým urobíme posledné, tie prvé nakysnú a môžu sa dať piecť.Bude ich na 3 plechy.Potrieme žĺtkom a pečieme v rúre na 180 stupňov.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist