Foto: medovnicek
Recept na tieto neskutočne dobré koláče som objavila na: www.mimibazar.cz - kapaja ID 80865.
Suroviny
Na kvások: | |
250 ml |
|
42 g |
|
1 PL |
|
Na cesto: | |
3 ks |
|
60 g |
|
500 g |
|
2 dcl |
|
1/2 KL |
|
Tvarohová nápň: | |
500 g |
|
4 PL |
|
10 PL |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme kvások. Do mlieka pridáme cukor a kvasnice a necháme ho asi 1/2 hodiny odpočívať. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme múku, soľ, olej a kvások. Ja som troška múky ešte pridala, nakoľko sa mi zdalo toho oleja priveľa. Cesto je mastné olejovité, ale také má byť. Necháme ho kysnúť na teplom mieste - ja som ho nechala cca 1 hodinu.
- 2
Cesto po vykysnutí som odvážila a rozdelila na tri rovnaké časti. Plech na pečenie pizze som vymastila maslom, doprostred som dala jeden diel cesta a malým valčekom som ho rovnomerne rozvaľkala do kruhu. Ide to výborne, s cestom sa veľmi dobre pracuje.
- 3
Tvaroh som dôkladne vymiešala so žĺtkami, cukrom, vanilkovým cukrom a mliekom. Ja som pridala aj lyžicu solamylu, ale ten v pôvodnom recepte nebol. Tvarohovou plnkou som potrela všetky tri koláče. Slivkový lekvár - musí byť hustý, kvalitný, som dala do vrecúška na zdobenie a na tvarohovú plnku som nakreslila tvary.
- 4
Koláče som nechala ešte troška pokysnúť, potom som okraje potrela rozšľahaným vajíčkom a dala piecť. Piekla som na 180 C. Ihneď po vytiahnutí z rúry som ich poliala smotanou na šľahanie. Zobrala som lyžičku poliala koláč a mašľovačkou som smotanu rozotrela po celom koláči. Vznikne tak super smotanový povrch na koláčiku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu