Foto: babkamt
Dojedli sme chlieb Čert. Tento chlebík mi chutí. Skúsila som upiecť jeho napodobeninu. Na vrecku som si prečítala zloženie.
na 210,180 °C
Suroviny
200 g |
|
110 g |
|
110 g |
|
110 g |
|
70 g |
|
70 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
225 ml vlažné |
|
225 ml vlažná |
|
30 g |
|
1 PL |
|
1 pl |
|
0,5 balíčka |
|
1 pl |
|
Postup
-
1
Pripavila som si múky,mlieko , ocot , olej , kmín celý , kmín mletý , ľanové semienka , mleté ovsené vločky a mletú pšenicu. med .Tieto posledné ingrediencie som dala na starosť manželovi. Pomlel mi ich na starom mlynčeku na kávu.
-
2
Navážila som si múky a preosiala som ich spolu so soľou.
-
3
Pridala som kmíny a ľanové semienka. Do misky , v ktorej som dala kysnúť kvások som pridala med a cukor a trochu som to poprášila múkou. Zmiešala som vlažné mlieko a vlažnú vodu spolu s octom a olejom.
-
4
Zarobila som cesto a dala vykysnúť asi na 1 hodinu.
-
5
Vytvarovala som bochník.Zakryla som ho fóliou a utierkou. Tú som dala dole , kým som spravila fotku. Medzitým , ako chlieb kysol som zapla rúru na 210 stupňov. Než som chlieb vložila do rúry , natrela som ho vodou a urobila som šikmé rezy na ceste.Vodou som ho natrela aj po upečení.
-
6
Najprv som ho piekla 15 minút na 210 , potom som znížila teplotu na 180 a ešte som ho piekla 30 minút.
-
7
Pre potešenie očí som pridala obrázok mojich rozkvitnutých amarilisov.
ražný,ten je pre mňa jednotka,aj včelára som pozháňala kvôli medíku:-)
Amarisky mi kvitnú tiež a tohto roku mi jedna zakvitla už druhý raz.Stalo sa mi to prvý raz,odkedy ich pestujem.Väčšinou cibuľka zakvitne na jar a na jeseň.Táto mi vyhnala druhý kvet,ako som odstranila zvednutý.
Ja mám jeden krásny červený amarilys už pár rokov, nič nerobím, len ho odložím na zimu, cibulku nevyťahujem a on sa mi preberie, ako aj teraz dosť skoro, a tiež mi zakvitol, tri krásne kvety, potom odkvitli a zjavili sa znovu asi 4 puky, už sa jeden aj rozvinul do krásy, len neviem, čo &´dalej, aby neskapal. Asi bude potrebovať novú zem. A tá byľ sa vytiahla - asi 80 cm má.
@medovn íček začala som experimentovať.Nie každý kúpený chlieb mi chutí.
@jerica ja som sa len nedávno odhodlala doma piecť chlieb.