Foto: palokuchki
Tento recept na cesto pouzivam, ked robievam vianocku. Tentokrat som ale z neho urobila buchty, ktore som naplnila orechovou plnkou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
3 PL |
|
500 g |
|
1 PL |
|
50 g |
|
1 ks |
|
80 g |
|
1 KL |
|
250-300 ml vlažné |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
plnka: | |
250 g |
|
2-3 PL |
|
z jedneho citrona |
|
1-2 PL |
|
30 g na potretie |
|
Postup
-
1
Teraz som pouzila do cesta susene marhule, ale niekedy davam aj hrozienka. Marhule som nakrajala na mensie kusky a poliala som ich rumom. Prikryla som ich a takto som ich nechala par hodin. Obcas som ich pretriasla.
-
2
Z uvedenych prisad som vymiesila mixerom cesto, ktore som nechala hodinu kysnut.
-
3
Medzitym ako mi kyslo cesto som si pomlela orechy, ktore som potom premiesala s cukrom, citronovou stavou a rumom. Orechy som premiesavala a stlacala dokopy prstami. Vznikla mi husta masa, ktora sa mi dala sformovat do guliciek.
-
4
Vykysnute cesto som rozdelila na 12 casti. Kazdu cast som rozvalkala, naplnila orechovou plnkou a sformovala do buchticky.
-
5
Buchticky som ulozila na vymasteny plech a nechala som ich este pol hodinu kysnut.
-
6
Nakysnute buchticky som potrela rozpustenym maslom a piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 45 minut.
-
7
Upecene este teple buchticky som potrela marhulovym dzemom. Vylozila som ich na mriezku a nechala vychladnut.
( od veci: Tá fontána bola úžasná, dostala som tvoj e-mail, ďakujem, niečo sa mi tu pokazilo, neviem, čo je to, tak mi to nešlo odoslať, preto takto píšem sem).