Buchtičky plnené orechmi fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 16. októbra 2011

Tento recept na cesto pouzivam, ked robievam vianocku. Tentokrat som ale z neho urobila buchty, ktore som naplnila orechovou plnkou.

12ks
porcií
15+90kysnutie minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
3 PL
500 g
1 PL
50 g
1 ks
80 g
1 KL
250-300 ml vlažné
1 PL
1 PL
plnka:
250 g
2-3 PL
 z jedneho citrona
1-2 PL
30 g na potretie




Postup

  1. 1

    Teraz som pouzila do cesta susene marhule, ale niekedy davam aj hrozienka. Marhule som nakrajala na mensie kusky a poliala som ich rumom. Prikryla som ich a takto som ich nechala par hodin. Obcas som ich pretriasla.

    Buchtičky plnené orechmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z uvedenych prisad som vymiesila mixerom cesto, ktore som nechala hodinu kysnut.

    Buchtičky plnené orechmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitym ako mi kyslo cesto som si pomlela orechy, ktore som potom premiesala s cukrom, citronovou stavou a rumom. Orechy som premiesavala a stlacala dokopy prstami. Vznikla mi husta masa, ktora sa mi dala sformovat do guliciek.

    Buchtičky plnené orechmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykysnute cesto som rozdelila na 12 casti. Kazdu cast som rozvalkala, naplnila orechovou plnkou a sformovala do buchticky.

    Buchtičky plnené orechmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Buchticky som ulozila na vymasteny plech a nechala som ich este pol hodinu kysnut.

    Buchtičky plnené orechmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Nakysnute buchticky som potrela rozpustenym maslom a piekla som ich vo vyhriatej rure 180C 45 minut.

    Buchtičky plnené orechmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upecene este teple buchticky som potrela marhulovym dzemom. Vylozila som ich na mriezku a nechala vychladnut.

    Buchtičky plnené orechmi (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

akeber
krásne páperové, často robievam kysnuté cesto určite vyskúšam :-)))
evanaaa
Takáto kombinácia musí byť výborná. Orechy mám rada, aj plnky z nich, marhule tiež, a lekvár ešte aj na vrchu, hneď by som ho zlízala. Oceňujem aj to cesto s kúskami marhúľ, Danielka, iste ste si pochutnali.
( od veci: Tá fontána bola úžasná, dostala som tvoj e-mail, ďakujem, niečo sa mi tu pokazilo, neviem, čo je to, tak mi to nešlo odoslať, preto takto píšem sem).
babi
Danielka, veľmi krásne, tie marhule do cesta miesto hrozienok - skvelé, hneď to oživí kysnuté cesto. Musím praktizovať, lebo niektorí členovia mojej rodiny hrozienka nechcú. Používam sušené brusnice, ale marhule sú tiež skvelé
tatranka
Pekný a aj pre mňa nový recept.Dobre si to vymyslela.Veď buchtičky sú sama dobrota.
jerica
Danielka , recept ukladám,inšpirácia na ležatú osmičku : nekonečno, Tvojich receptov.:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia