Foto: tatranka
Je to bežný recept ktorý pečiete viaceré.Mám ho už asi 30 rokov.Je to koláčik ktorý patrí medzi drobné pečivo.Musí trochu postáť,aby bolo mäkké.Takže akurát Zobraziť celý popisJe to bežný recept ktorý pečiete viaceré.Mám ho už asi 30 rokov.Je to koláčik ktorý patrí medzi drobné pečivo.Musí trochu postáť,aby bolo mäkké.Takže akurát na vianočný čas.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
S cestom sa dá pracovať na dva spôsoby.Ak všetky ingrediencie spracujem,ja si ho rozdelím na dve časti.Jedno spracujem cez tvarovací strojček,pripojený na mäsovom mlynčeku. No dá sa s ním pracovať aj na doske kde tvoríte tvary.Ja som dnes robila rožteky. Pracovala som s nim na oba spôsoby.
-
2
Na doske som si vytvarovala rožteky a uložila na plech vystlaný mastnou fóliou na pečenie.Pečiem na 160 0c vo vyhriatej rúre,asi 12-15 minút. Po vychladnutí rožtekov im končeky namáčam v rozpustenej čokoláde a ukladám na rošt.
-
3
Po upečení sú rožteky dosť tvrdé.Nezľaknite sa! Oni v priebehu 3-4 dní zmäknú.Ukladám ich do krabice spolu s jabĺčkom a zakryjem potravinárskou fóliou. Je to drobné pečivko,ktoré môže stáť aj po Vianociach.
Ja začínam zajtra vianočné pečenie.
s15.rimg.info/734836fcc7f70d29af45fe00cb12a4af.gif[/im
][img]
[/img]
é ako vždy ,
@akeber aj tebe za chutné bombóny.Ste naozaj milé.Vážim si to.