Foto: eldina
do pol hodiny....:)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1 bal |
|
150 g |
|
Čokoládová plnka: | |
500 ml |
|
1 bal |
|
100 g |
|
250 g |
|
1 bal |
|
6 plátkov |
|
Vanilková plnka: | |
1 bal |
|
100 ml |
|
250 ml |
|
500 ml |
|
6 plátkov |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
keksy / akékoľvek, ja som mala Marina/ zomlieť, pridať rozpustené maslo, cukor a dobre vymiešať do tuhej masy/ak by sa keks nelepil, bol by ešte sypký-pridať trochu vody, ale opatrne/
-
3
tortovú formu vystlať papierom na pečenie
-
4
keksovú masu pritlačiť prstami na dno a dať chladiť do chladničky
-
5
teraz namočiť do dvoch misiek pláty želatíny /do každej 6 ks/ s 4-5 PL vody...asi na 10 minút..(podľa návodu)
-
6
počas tých 10 minút-dať variť oba pudingy, ja som dala najprv čokoládový /ale je to jedno/...z 500 ml mlieka + 100 g cukru uvariť puding, nechať 5 minút vychladnúť...pridať 250 g tvarohu, dobre vymiešať /mixérom/....želatínu zohriať na slabom ohni, nevariť, len rozpustiť /trvá pár sekúnd/ a primiešať(opäť mixérom) do pudingu..zopakovať s druhým pudingom...
-
7
vytiahnuť z chladničky stuhnutý korpus
-
8
prvý, tuhší puding /kým sa varil druhý puding-prvý trochu stuhol/- dávať po lyžičkách na korpus
-
9
do medzier pridávať svetlý puding+ ním potrieť aj čokoládovú časť...
-
10
postup s plnkou zopakovať, kým sa pudingy neminú.../ale tu sa fantázii medze nekladú/....:)
-
11
dať do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín...zdobiť môžte , ale aj nemusíte...:) ja som dala šľahačku s vanilk.cukrom + stužovačom...
-
12
ak si chcete urýchliť prácu, či ušetriť trochu centov-môžte dať namiesto keksovej masy na dno-piškóty...pudingy môžte samozrejme použiť aj iné, podľa vášho želania..v originálnom recepte bol syr mascarpone, ja som ho vymenila za tvaroh...cukor /teda osladenie/ si môžte prispôsobiť svojim potrebám..
po oslavách recepty neuverejňuj. Až potom keď sa vyspinkáš
s čistou hlavičkou.