
Mercimek corbası/ Polievka z červenej šošovice
Velmi jednoduchá, rýchla a chutná polievka :-)

Nátierka Diabolské toasty
Túto nátierku som robila naposledy pred dvoma rokmi, je ale výborná, tak prikladám recept.

Pečené morčacie stehno a plnka na pare
Väčšinou takéto jednoduché jedlá robím na jednom plechu, plnka naspodu a na nej kurča alebo iná...

Kokosová roláda - nepečená
Recept na túto skvelú pochúťku mám ešte od mojej mamy. Robievam ju na sviatky, a...

Tepsi kebab baklažánový
Ďalšia variácia na chutný tepsi kebab :-) Rýchle, jednoduché jedlo z jedného plechu.

Nadýchaná bublanina
Letný ľahký koláčik, ktorý je hotový za hodinku. Nadýchaná bublanina so sezónnym ovocím priamo zo...

Tarte aux citrons - citrónový koláč
Ovocne kolace, ktore sa podavaju studene, su v lete prijemnym osviezenim. Patri k nim...

Fantastické domáce gnocchi
Gnocchi - tradičné talianske cestoviny zo zemiakov. Avšak nie vždy v primeranej cene. A tak...

Cviklový šalát
Tento šalát som jedla u mojej dcéry, ktorá žije v Grécku... hneď mi zachutil...

Jablkové knedlíky od tetičky Labajky-
Tak tehnle receptík jsem našla v kalendáři mé dcery a hned jsem si ho opsala. Moc...

Bravčové karé prekladané kuracími prsiami
Vypekáte všetky zákusky tak aj ja som dnes urobil zákusky po svojom.

Strasanka-jedlo starých materí
Zemiaky si uvaríme v šupke, očistíme a nakrajame na kolieska. Kapustu chvilu podusíme na jednej cibuli,...

Domáca škvarená masť a škvarky
Bravčová masť bola už dávno "rehabilitovaná" a dokonca je vhodnejšia na vyprážanie ako rastlinné oleje. Kvalita...

Jelenie ragú na červenom víne
Tento recept ma naučila pripravovať moja prababka, je veľmi starý a veľmi rada ho varím a zároveň...

Thajská kokosová polievka
Thajská, vietnamská a japonská kuchyňa je pre mnoho ľudí chuťou nepoznaná, preto som dnes spravil...

Paprikáš z bravčového srdca
Toto jedlo patrí k obľúbeným môjho manžela. Keďže si myslím, že bravčové srdce sa pomerne málo...

Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom
Stehno opláchneme, očistíme od blán, okoreníme korením na divinu a posolíme.

Zemiaky ku grilovačke
K tomuto receptu ma inšpiroval skvelý hostiteľ na návšteve v Nemecku. Verte, aj nemecká kuchyňa...

Lahodná nátierka z údenej makrely
Nátierok z údenáča je tu viacej, na túto však nedám dopustiť, je výborná nielen na...

Liptovská kapustnica
Bravčové mäso uvaríme, vyberieme a vývar použijeme na prípravu polievky. Do vývaru vložíme údené mäso,...

Orechové sucháre
Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridávame za stáleho miešania práškový cukor, hladkú múku a...

Kotleta pražského údenára
Recept som objavil na internete, trocha som si ho upravil a som veľmi spokojný. Podľa názvu nevšedná špecialita, podľa chuti veľmi chutné jedlo....

Chimichurri - argentínska korenená bylinková omáčka
Chimichurri je korenená bylinková omáčka doplnená kápiou, limetkovou šťavou a olivovým olejom, podáva sa najmä...

Kakaový twister
Na trhu existuje monožstvo výrobkov podobného typu... jedná sa vžak zväčša o výrobky takzvané mrazené dopeky,...

Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky, ktorú som naplnila jednoduchou plnkou, len rožok, pažítka a...

Špagety alla carbonara
Recept mám z časopisu. Je rýchly na prípravu a nie je ani namáhavý, chutí aj...