Farfalle so šampiňónovo-nivovou omáčkou

maarianna - fotkamaarianna, 9. apríla 2010
Farfalle so šampiňónovo-nivovou omáčkou
Foto: maarianna

Recept som dostala od svojho kolegu v práci na rýchly obed alebo večeru mal veľký úspech tak prikladám

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

500 g
250 ml
150 g
500 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Uvaríme si cestoviny môžu byť aj iné podľa chuti

  2. 2

    Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme postrúhane šampiňony a osmažíme prilejeme smotanu pridáme syr a necháme prejsť varom.Podľa chuti osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

hanina
Vďaka, vyskúšam s hríbikmi. Podobnú robievam so syrokrémom - táto sa mi vidí byť rýchlejšia.
babidka
ja to robievam a je to naozaj jednoduche a chutne .
isar
Mašličky používam iba na šalát. Tu by sa mi viac pozdávali tie vretenové kolienka, alebo kolienka, alebo aj mušle. Dobrý recept! Takú omáčku som zatiaľ nerobila, vyskúšam.
Na vareche sa m páči, že sú recepty priamo z kuchyne zúčastnených.
sracz
Ďakujem za recept! Výborná pochúťka, robím niečo podobné, ale ako cestovinu používam "pené". Omáčka sa dostane aj do dierok, toho "sekaného ropovodu"! A ešte jedno odporúčanie, aj keď si uvedomujem, že som už vtieravý, nezabúdajte na slovenský oštiepok, aj ten je do syrových omáčok supééééééér!
maarianna
Robím aj s oštiepkov ale s kuracím mäskom ako budem variť budem postupne pridávať, lebo som sa už naučila robiť fotky, recept viac zaujme ked je aj vyobrazený.
klaura
táto omáčka je skvelá ... robievam ju často ...
marauder
Samotna omacka je dost slana. Namiesto Nivy by som skusil lahsi syr s modrou plesnou. Hriby, ako nahrada sampinovov tam tiez nesedia! Cely recept by som niecim "odlahcil". Ale to je moj subjektivny nazor.... Rodinka, aj navsteva, "vylizali" taniere!!! Som tu novy, nezorientovany, ak by sa recept hodnotil v skale 1-5, dam 4,25!
hefi
Aj ja používam penne ako scracz, a niekedy použijem aj oštiepok, ale len tak na posypanie. A ešte dávam do omáčky aj kúsok cesnaku. Ten vlastne dávam všade (okrem sladkých vecí samozrejme). Podľa mňa vôbec nie je s Nivou vôbec nie je slaná, Maraduer - daj si viac cestovín a menej omáčky, alebo pridaj viac smotany, Niva je do tejto omáčky priam ideálna. To je môj názor.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia