Bavorská hubová smotanová omáčka so žemlovou knedlou
Foto: archaa
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
OMÁCKA: | |
1/2 l |
|
3 PL |
|
1-2 CL |
|
1-2 ks |
|
150 g |
|
600 g, (sampinóny, kuriatka atd) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
trocha |
|
|
|
|
|
|
|
trocha |
|
KNEDLA: | |
300 g |
|
3 ks |
|
1/4 l |
|
trocha |
|
1/2 ks |
|
1 CL |
|
|
Postup
-
1
Najprv zacneme knedlou. Pecivo nakrájame a spojíme v mise s vajíckami a mliekom. Pridáme muskátový oriesok a dôkladne rukou premiesime.
- 2
Na troche masla speníme cibulku a vychladnutú pridáme spolu s nasekanou petrzlenovou vnatou do misy k pecivu. Osolíme, okoreníme, dobre premiesame a necháme odpocívat 20 minút.
- 3
Na omácku si pripravíme do hrnca zeleninový vývar a pockáme kým zovrie. Zmensíme plamen na najslabsí a vlozíme susené huby, ktoré v nom necháme 20 minút varit, ale vývar uz neprivádzame do varu. Potom ten vývar scedíme (ale zachytíme si ho do hrnca) a huby odlozíme stranou. Ak máme väcsie kusy, môzme ich teraz pokrájat. Kukuricný skrob zmiesame s trochou studenej vody a dohladka vymiesame. Vlejeme do vývaru a vsetko niekolko minút povaríme. Pridáme bobkový list, strúhanú citrónovú kôru, smotanu a znova pár minút povaríme.
- 4
Cerstvé huby a cibulu ocistíme a nakrájame. V panvici rozohrejeme olej, vlozíme huby a pri strednej teplote orestujeme do hneda. Pridáme cibulu a este spolu porestujeme. Umytú a nasekanú petrzlenovú vnat pridáme do panvice, osolíme, okoreníme a ochutíme este stipkou cayenského korenia. Obsah panvice pridáme do omácky spolu s predpripravenými susenými hubami a premiesame.
- 5
Z masy na knedle vytvarujeme vlhkými rukami väcsie knedle, tie vlozíme do osolenej vriacej vody a na miernom ohni necháme pomaly varit asi 15-20 minút (voda uz nesmie viac vriet), az kým nevyplávajú na povrch.
- 6
Podávame spolu s omáckou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vynikajúci recept za 5*