Foto: danculka
Starý rodinný....
príprava
Postup
-
1
múku,soľ,tuk, vajce, polovicu cukru máme pripravenú na miesenie,mlieko,cukor droždie dáme na kvások a zmiesime,necháme vykysnúť...
-
2
Vykysnuté cesto...
-
3
cesto rozvaľkáme a povykrajujeme kolieska podľa toho aké veľké chceme koláče a dáme na plech, na ktorom je papier trošku potretý tukom...
-
4
potreté vajíčkom,pripravené na kladenie plnky z tvarohu..
-
5
tvaroh,cukor, vajce ,hrozienka a lyžička maizeny rozmiešame,pokial máme domáci tvaroh nič iné doň nepotrebujeme,ešte citr.kôru..
-
6
takto ich naplníme...
-
7
naplnené dáme piecť na 200 st,do bledohneda...
-
8
Upečené môžeme servírovať ku kakau ráno a až nám zostalo cesto, môžeme ho naplniť slivkovým lekvárom a posypať lupienkami z mandlí
-
9
Dobrú chuť..
Diskusia k receptu