Foto: renama
Tento korpus používam stále, keď sa mi nahlási moja kamarátka celiatička na návštevu :). Je rýchly a dá sa využiť na viacero spôsobov. Ja Zobraziť celý popisTento korpus používam stále, keď sa mi nahlási moja kamarátka celiatička na návštevu :). Je rýchly a dá sa využiť na viacero spôsobov. Ja som tentokrát urobila takúto tortičku ku káve.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si cesto na korpus. V miske vymiešame metličkou vajcia s cukrom,postupne pridáme olej a Zlatý klas v ktorom máme zamiešaný kypriaci prášok. Ako som spomínala, je to rýchly recept, stačí vymiešať rukou :) Vymiešaný vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre cca 25min.
-
2
Upečený prekrojíme a natrieme plnkou. Použila som plnku od Lucylee http://varecha.pravda.sk/recepty/tocena-cokoladova-torta-fotorecept/12905-recept.html . Uvaríme cukor, kakao a vodu spolu v hrnci na hustú kašu, po vychladnutí zmiešame s maslom a natrieme. Ja som spodný plát natrela najprv džemom, mala som doma višňový, a tak som natrela plnku. Vrch som posýpala tmavým čokoládovým zdobením.
Diskusia k receptu