Foto: pekajka
Dnes som mala chuť trochu experimenovať, a tak som na internete našla zopár receptov, ktoré som si v hlave nejako pomiešala dokopy a zo Zobraziť celý popisDnes som mala chuť trochu experimenovať, a tak som na internete našla zopár receptov, ktoré som si v hlave nejako pomiešala dokopy a zo všetkého som do tohto môjho výtvoru zakomponovala niečo. Vzniklo niečo sladko-kyslé. Na vrch som pre istotu roztrela môj obľúbený tvarohový krém, aby to nejako aj vyzeralo. Napíšem vám sem teda aj recept, ak by niekto hľadal inšpiráciu. Použila som bábovkovú formu, ale bolo to dosť malé, tak ak by ste chceli cesto až po vrch, dajte dvojnásobnú dávku
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
75 g sušené |
|
40 g |
|
2 PL |
|
1 ks čerstvé celé |
|
100 g |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
Krém: | |
1 PL |
|
250 g jemný nízkotučný |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Najskôr si sušené slivky zalejeme 80 ml vriacej vody, zakryjeme handrou a za polhodinu, kým napučia, si spravíme základ na cesto. Pri slivkách sa presvedčte, že v nich nie sú kôstky. (Ocko pri ochutnávke do jednej zahryzol, aj keď na obale bolo písané, že sú odkôstkované.)
- 2
Maslo šľaháme mixérom. Po chvíľke šľahania pridáme 2 PL medu a šľaháme ďalej, kým sa spolu nespoja.
- 3
Slivky nám už napučali, tak ich rozmixujeme tyčovým mixérom AJ S VODOU, v ktorej boli namočené. Túto hmotu pridáme k maslu s medom. Vidličkou premiešame. Mne vzniklo niečo takéto.
- 4
V druhej miske si premiešame polohtubú múku, kypriaci prášok a kakao. Premiešané pridáme k maslovo-slivkovej zmesi. Premiešame. Na koniec pridáme jedno celé vajíčko. Mixérom šľaháme, kým nevznikne hladká, krémová zmes.
- 5
Bábovkovú formu sme si vymazali tukom. Tento bod je veľmi dôležitý, aby sme ju vedeli potom ľahšie vyklopiť. Vzniknutú zmes dáme do formy a vrch zarovnáme.
- 6
A šup s tým do vopred vyhriatej rúry. Na výsledok si počkáme asi 25 minút. Pečieme na 180°C.
- 7
Po upečení a vyklopení z formy máme pred sebou takúto dobrotu. Ja som to poliala medom. Polhodinu necháme chladnúť, zatiaľ si pripravíme krém a to tak, že si zmiešame všetky suroviny na krém.
- 8
Krém natrieme na vrch a sladký veniec máme hotový. Dobrú chuť!
- 9
Ak chcete, aby bol tento recept ešte neškodnejší pre vašu štíhlu figúru, navrhujem použiť špaldovú múku. Ak špaldovú nemáte, tak po zjedení stačí spraviť zopár brušákov :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@pekajka len tak ďalej, vymýšľaj a premieľaj klasické recepty v hlave :)
Prepáč @buchta , ale prirovnať sladkosť pripravenú s láskou k kravskému...hocičomu je poriadne nechutné. Viem si predstaviť aj jemnejšiu formu poradenstva.