Čokoládovo-zázvorový cheesecake
Táto kombinácia zázvoru a čokolády patrí u mňa k milovaným kombináciám, podobne ako tekvica a čokoláda,...
Perníky plnené džemom
Vajcia, cukor, koreniny a sódu bikarbónu dáme do misy a miešame, kým hmota nebude...
Mäsový vývar s krupicovými haluškami a zeleninou
Hovädzie mäso, cibuľu a zeleninu nakrájame na väčšie kusy a prudko opečieme na oleji, pridáme...
Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...
Dlabaná torta
Počula som ten recept v autobuse, takže neviem jeho pôvod. Nezapamätala som si všetko presne-...
Tekvicové lasagne s mangoldom
Chutne jedlo z tekvice (butternut squash) a cerstveho mangoldu (z cvikle). Variacia lasagne bez masa ....
Zemiakové placky na oškvarkoch s kyslou kapustou
Bramboráky (vošouchy, kramfleky...a i jiné, krajové názvy) se dělají ze syrových brambor....
Ružičkový kel s gaštanmi
Šupku z gaštanov narežeme do kríža a gaštany asi 15 minút povaríme, uvarené scedíme a ošúpeme...
Karamelové guľky
Stužený tuk pomaly roztopíme na miernom plameni, do roztopeného pridáme uvarené skaramelizované kondenzované mlieko, ktoré...
Slané tvarohové rolky
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a rozdelíme ho na 8 dielov. Každý diel rozvaľkáme na dlhý...
Ružičkový kel, vlašské orechy, cibuľka a ...
Recept som objavila na zahraničnej stránke, ... ešte som ho nepripravovala, ale vyzerá fantasticky......
Špagety s jesennou omáčkou
Komerčný recept<br />Šampiňóny, hliva aj shiitake s aromatickou omáčkou sa perfektne hodia k cestovinám a potešia...
Hokkaido polievka
Počas tekvicovej sezóny a s pribúdajúcimi chladnými ránami je krémová polievka z tekvice Hokkaido ideálna na zasýtenie,...
Bandůry plněné zelím a uzeným masem
Nejdříve si na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme a...
Fašiangový bravčový guláš
Na masti opečieme nakrájané bravčové plece. Pridáme najemno nasekanú cibuľu a urestujeme ju. Posypeme ju mletou...
Citrónovo-tvarohové koláčiky
Pôvodne to mali byť muffinky, lenže tvarom aký majú sa to tak nazvať nedá:D No na...
Čo Vianoce dali...
U nás na Vianoce vždy niečo ostane; kúsok klobásky, kúsok údeného, kúsok pečeného... , ...
Zemiakové dolky s lieskovcami
Zvyšili sa vám zemiaky od včera a neviete čo s nimi urobiť, skúste tento recept. Je jednoduchý...
Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré
Veľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda,...
Stehno s plnenou knedličkou a červenou kapustou
Stehná umyjeme, dočistíme, osušíme, odsekneme chrupavku a nasolíme. V kastróle zohrejeme kačaciu masť na asi...
Vianočný čokoládový koláč s perníkovým korením a pomarančovým lekvárom
Celkom jednoduchá príprava, ale zato vynikajúca chuť vďaka čokoláde, perníkovému koreniu aj pomarančovému lekváru robí z tohto koláča super favorita na rýchle predvianočné pečenie....
Vianočný chlieb
Slivky, hrušky a figy namočíme cez noc do vody. Ovocie posekáme nadrobno. Zohrejeme mlieko...
Moravské bochníčky
Dnes som mala v úmysle niečo napiecť. Mali to byt moravské koláčiky, ale tak pekne...
Moriak plnený mäsom a šampiňónmi
Moriaka zvnútra i zvonka osolíme, naplníme plnkou a zašijeme. Vložíme do pekáča, pridáme olej...
Kapor s pomarančom
Porcie kapra umyjeme v octovej vode, pokvapkáme citrónom, osolíme a posypeme korením a rascou...
Domáca huspenina
Doprajte si poriadnu porciu kolagénu pre zdravé kĺby a pružnú pokožku v podobe chutnej domácej huspeniny...
Koláč s kivi a mučenkou
Ako môžete vidieť viac sa venujem RAW strave a vitariánstvu ako vegánskej strave. A však vegánsku...
Tekvicovo-kokosová polievka
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme nasekaný cesnak, popražíme, nakoniec dáme pokrájanú tekvicu strednej veľkosti,...
Bravčová krkovička na kalerábe
Krkovičku nakrájame na pláty, naklepeme, osolíme, okoreníme a osmažíme na oleji. Potom ich...
Labužnícke špagety a la Nonna
Grahamové špagety sú zdravšie, vhodné pre diabetikov a majú aj svoju nejakú chuť, ktorá ovšem...
Fazuľa so zeleninou a klobáskami
Fazuľa prepláchneme v studenej vode, zalejeme väčším množstvom vody a necháme najlepšie cez noc napučať...