Perníkový zákusok
Perníkový zákusok

Slivkový perník bez lepku

Janka Brezniaková
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 13. decembra 2018
Slivkový perník bez lepku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
250 g
250 g
100 ml
100 ml
1 KL
2 PL
1 KL
1 PL
Krém:
200 g
200 g
1 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme dopenista, postupne pridávame cukor, olej, vodu, žĺtky, múku, sódu bikarbónu a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme pri 180 °C 25 minút.

  2. 2

    Korpus necháme vychladnúť, pozdĺžne ho prerežeme, naplníme slivkovým lekvárom, do ktorého sme vmiešali lyžičku škorice.

  3. 3

    Na hotový korpus dáme krém: Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone, mak, rum a natrieme na korpus, pekne zahladíme.

Diskusia k receptu

rubyrom
Recept se mi líbí, jen bych přidala trochu perníkového koření, když perník, tak ať to po perníku voní. Děkuji za recept a s dovolením ukládám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia