Slivkový perník bez lepku
Janka Brezniaková
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 13. decembra 2018
cukrárka Residence Hotel & Club**** na Donovaloch, 13. decembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
200 g |
|
200 g |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme dopenista, postupne pridávame cukor, olej, vodu, žĺtky, múku, sódu bikarbónu a kakao. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom a pečieme pri 180 °C 25 minút.
- 2
Korpus necháme vychladnúť, pozdĺžne ho prerežeme, naplníme slivkovým lekvárom, do ktorého sme vmiešali lyžičku škorice.
- 3
Na hotový korpus dáme krém: Smotanu vyšľaháme, pridáme mascarpone, mak, rum a natrieme na korpus, pekne zahladíme.
Tiež zákusok:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu