Rumovo-karamelové muffiny
Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Plech vyložíme muffinkovými papierovými...
Minišpekáčiky v kabátiku
Tento recept som si vymyslela sama občas ho robievam, ako aj teraz keď mi zostalo lístkové...
Galinha a piripiri
A opäť recept od Egiho. Ako si urobiť piripiri nájdete pri fotke tohto fešáka. Dal...
Zemiakové knedle s údeným jazykom a cibuľovou „kapustou“ po staročesky
Jazyk uvaríme v neosolenej vode domäkka spolu s koreninami a cibuľou. Teplý uvarený jazyk olúpeme od...
Bôčik plnený tekvicovo-slaninkovou zmesou
Marináda na bravčový bôčik: Všetky suroviny v mixéri rozmixujeme najemno. Necháme odstáť, kým pripravíme plnku.
Jablková torta
Nezvycajny nazov pre jablkovy kolac, ale chutou aj vzhladom sa vyrovna ovocnym tortam.
Plnená cuketa
Cuketu prekrojíme pozdĺžne na polovicu, stred trochu vydlabeme. Vložíme kúsky mozzarelly, plátky paradajok a...
Silvestrovská lososová pena
Do misy dáme tvaroh, tavený syr, najemno nasekaného lososa, margarín, kečup, mleté...
Segedín prvomájový v AZ
Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si dovolil túto, aj na...
Citrusová marmeláda - confiture d´agrumes
Túto výbornú klasickú marmeládu robievam už roky a používam ju na palacinky Suzette, ale aj...
Teľacie rezne s gaštanovou omáčkou
Komerčný recept<br />Pečené rezne preliate bielou gaštanovou omáčkou vám poskytnú krémovú chuť jesene.
Kačacie stehno v šolete
Jačmenné krúpy a hrach cez noc namočíme do vody. Každé zvlášť. Stehná dáme do pekáča...
Hokkaido polievka
Počas tekvicovej sezóny a s pribúdajúcimi chladnými ránami je krémová polievka z tekvice Hokkaido ideálna na zasýtenie,...
Mont Blanc - dezert z jedlých kaštanů
Mám moc ráda jedlé kaštany, hlavně o Vánocích miluji pečené kaštany. Ráda z nich ale...
Ovocné knedlíky
Dnes som varila ovocné knedlíky s čerešňami( z kompótu). Mojmu priateľovi som spravila radosť.
Jednoduché vianočné kocky - zázvorové
Veľmi jednoduchý a skvelý vianočný koláčik, nenáročný na prípravu.
Husacie stehno s batatovým pyré a višňovou omáčkou
Husacie stehná dočistíme, umyjeme, osušíme. Stehná poriadne nasolíme, prikryjeme a odložíme na pár hodín do chladničky...
Lístkový závin s kyslou kapustou a klobáskou
Kyslá kapusta, dobrá klobáska, jednoducho dobrota pre všetkých, ktorí majú radi klasické chute...
Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou
Recept na tekvicové gnocchi som našla tu: https://www. koreni. cz/recepty/dynove-gnocchi Je to zaujímavý recept, ak chcete vyskúšajte...
Ratatouille s hlivou a haluškami
Zeleninky nikdy nie je dosť. Preto pre spestrenie skúšam rôzne kombinácie.
Piripiri a´la Egi
A zase exotika ako hrom. Pravá mozambická omáčka od priateľa Egiho. Pred rokmi bol prešpurákom...
Bačovský rezeň s údeným a parenicou
Plátky stehna dobre naklepeme, osolíme, posypeme rascou a potrieme prelisovaným cesnakom. Na každý plát dáme...
Údený losos s vodkou
Toto som sa naučila v Rusku - dá sa použiť ako predjedlo, alebo silvestrovská mňamka :)
Tekvicové karí
Koreniny indie sa stali súčasťou mojej kuchyne. Toto jedlo som ochutnala na dovolenke. Keďže mi...
Perníky plnené džemom
Vajcia, cukor, koreniny a sódu bikarbónu dáme do misy a miešame, kým hmota nebude...
Chilli kapustnica
Blížia sa Vianoce a keďže ešte vonku nie je sneh, tak sme si navodili vianočnú náladu...
Fazuľová polievka à la Oldshatterhand
den predtym umytu a namocenu fazulu zalejeme vodou, pridame udene koleno a po pripade aj klobasu,...
Kačacia paštéta so škoricou a s malinovým želé
Očistenú a osušenú pečeň sprudka orestujeme na masti spolu so šalotkou, ochutíme škoricou, soľou, ...