Foto: babav
Chutne jedlo z tekvice (butternut squash) a cerstveho mangoldu (z cvikle). Variacia lasagne bez masa .
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
2 veľké ks |
|
4 - 5 strúčiky |
|
2 čl |
|
1 1/2 čl |
|
1/4 čl |
|
2 PL |
|
500 g |
|
2 šálky |
|
2+1 šálky |
|
9 ks |
|
na dusenie a vymastenie pekáča |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
salka=2,5dl
Cerstve listy mangoldu ,umyte a osusene . -
2
Korenie, salvia a syr .Pouzila som zmes 6 talianskych syrov.Recept predpisoval iba parmesan.
-
3
Na hrubo pokrajanu cibulu som oprazila na oleji,pridala som postruhany cesnak , posekany mangold,sol, cierne korenie , muskatovy orech a dusila zhruba 10 minut na miernom ohni.
-
4
Ocistenu na drobno pokrajanu tekvicu som udusila na masle do zmaknutia . Do hotovej som pridala sladku smotanu a miesala pokial presla varom .
-
5
Pridala som 2 salky syra a miesala pokial sa syr neroztopil.
-
6
Pripravene plnky som nechala vychladnut.
-
7
Pekac ,v ktorom budem piect lasagne som vymastila maslom .Na dno som naniesla jemnu vrstvu tekvicovej omacky,potom vrstvu suchych lasagne cestovin ,ktore netreba predvarit.Na lasagne celu mangoldovu plnku.
-
8
Potom dalsiu vrstvu cestovin .
-
9
Dalsiu vrstvu tekvicovej omacky.
-
10
Este jednu vrstvu cestovin a zvysok omacky,ktoru som posypala plnou salkou syra . Piekla som v predhriatej rure, 40 minut na 200 stupnoch C,pod alobalom ,aby syr neprihorel.
-
11
Upecene lasagne v pekaci
-
12
a na tanieri.
ze si recept overite aj vo vasich kuchyniach .Tekvicova sezona je v plnom prude , treba ju vyuzit co najdlhsie :-).