
Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....

Ovocné knedlíky
Dnes som varila ovocné knedlíky s čerešňami( z kompótu). Mojmu priateľovi som spravila radosť.

Slivkové rozetky
Dnes som piekla. Tieto rozkošné nadýchané koláčiky s tvarohom a slivkami všetkým odporúčam, sú naozaj...

Citrusová marmeláda - confiture d´agrumes
Túto výbornú klasickú marmeládu robievam už roky a používam ju na palacinky Suzette, ale aj...

Jednoduché vianočné kocky - zázvorové
Veľmi jednoduchý a skvelý vianočný koláčik, nenáročný na prípravu.

Voňavý sviatočný zákusok
Najprv zo surovín vymiešame cesto a upečieme ho na plechu vyloženom papierom na pečenie. Po dĺžke...

Horúci nápoj Casa Coolinari
K zimným chladným večerom a hlavne k predvianočnému času patrí varené víno alebo horúci punč. My sme však tento rok stavili na vlastný jednoduchý recept na horúci nápoj, ktorý chutí a vonia fantasticky....

Pomarančovo-pistáciové stromčeky
Sladké keksy, potreté horkastým pomarančovým džemom a posypané slanými pistáciami. Čudesná kombinácia? Aj mne sa...

Segedín prvomájový v AZ
Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si dovolil túto, aj na...

Horúce pečené jablko
Z lahodného jablkového čaju so škoricou a karamelom v kombinácii s čerstvo upečeným jablkom, brandy, ...

Galinha a piripiri
A opäť recept od Egiho. Ako si urobiť piripiri nájdete pri fotke tohto fešáka. Dal...

Fazuľová polievka à la Oldshatterhand
den predtym umytu a namocenu fazulu zalejeme vodou, pridame udene koleno a po pripade aj klobasu,...

Plnená cuketa
Cuketu prekrojíme pozdĺžne na polovicu, stred trochu vydlabeme. Vložíme kúsky mozzarelly, plátky paradajok a...

Chai latte s vôňou orientu
Vonku je stále mrzko (škaredo), prichádza obdobie vetra a tak som sa rozhodla zahriať sa trošku zvnútra....

Tekvicové karí
Koreniny indie sa stali súčasťou mojej kuchyne. Toto jedlo som ochutnala na dovolenke. Keďže mi...

Piripiri a´la Egi
A zase exotika ako hrom. Pravá mozambická omáčka od priateľa Egiho. Pred rokmi bol prešpurákom...

Chilli kapustnica
Blížia sa Vianoce a keďže ešte vonku nie je sneh, tak sme si navodili vianočnú náladu...

Bačovský rezeň s údeným a parenicou
Plátky stehna dobre naklepeme, osolíme, posypeme rascou a potrieme prelisovaným cesnakom. Na každý plát dáme...

Strúhankový koláč bez lepku
Strúhankový koláč bez lepku je dôkazom toho, že strúhanku nevymysleli len na obaľovanie rezňov....

Ratatouille s hlivou a haluškami
Zeleninky nikdy nie je dosť. Preto pre spestrenie skúšam rôzne kombinácie.

Sladká bomba - ovocný šalát
V poslednej dobe mám stále chúťky na mango. Je to taká moja sladká ovocná závislosť. Mám...

Salted Caramel
Salted Caramel teda v preklade solený karamel je veľmi známa americká omáčka Našla som ju na YouTube...

Vianočný venček s mandľovou plnkou
V zime sa u nas casto jedia taketo plnene kolaciky. Byvaju v roznych podobach. Hlavne...

Baranie kolienko cesnakom a rozmarínom
Kolienko najprv marinujeme, pričom marinádu vytvoríme z rozdrveného cesnaku, soli, oleja a rozmarínu...

Protidepresívna pomazánka
Depresia je moderné svinstvo. Horšie ako svinská chrípka. Nehrám sa na WHO zo Ženevy, ...

Údený losos s vodkou
Toto som sa naučila v Rusku - dá sa použiť ako predjedlo, alebo silvestrovská mňamka :)