Raw kašička verzus detská výživa trochu inak

natt - fotkanatt, 14. mája 2013
Raw kašička verzus detská výživa trochu inak
Foto: natt

Zdravie našich detí ( i to naše) môžme do značnej miery ovplyvniť už v mladom veku. Tak prečo našim malým uzlíkom šťastia nedopriať NAOZAJSTNÉ Zobraziť celý popisZdravie našich detí ( i to naše) môžme do značnej miery ovplyvniť už v mladom veku. Tak prečo našim malým uzlíkom šťastia nedopriať NAOZAJSTNÉ živiny. To že sa varením a pasterizovaním sa ničia vitamíny, enzýmy aj minerály v potrave už asi vieme všetci. Preto je lepšie urobiť si pravú raw detskú výživu, pretože zdravie je na nezaplatenie <3

1-2
porcia
5 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1/2 hrnček
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Goji a hrozienka namočíme do vody na 4-12 hodín. Potom ošúpeme jabĺčko a nakrájame, to isté urobíme s banánom. A už len všetko hodíme do mixéra a hotovo. Vylejeme do misky, a ozdobíme hrozienkami, či mrazeným ovocím. A podávame! Budete sa zalizovať aj vy aj vaša malá ratolesť. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

tiginko
ak už teda myslíš na zdravie detičiek, tak pozor na chemicky ošetrované goji, resp. hrozienka a samozrejme ovocie
natt
@tiginko To je pravda preto kupujem goji aj hrozienka výhradne v bio potravinách- aj ked značka bio nieje úplnou zárukou bezchybnej potraviny. Každopádne je to len typ, goji sa dajú nahradiť aj iným produktom, kt. je z nášho regiónu ( pretože pravdou je že naše telo najlepšie prijíma potraviny z nášho okolia a z našich zemepisných šírok). A však, musím si túto verziu aj napriek nezdravým nástrahám zastať. Je to stále zdravšia alternatíva ako výživa z bohvie akého ovocia či zeleniny, ktoré je dlho varené a rozvárané ( tu sa už o vitamínoch a vysokých nutričných hodnotách nozaj nedá hvoriť), potom konzervované, poprípade prisladzované a dochucované. Myslím že v dnešnej dobe je ťažké nájsť naozaj zdravú verziu stravovania, ale vždy je lepšie vyberať si tú lepšiu a zdravšiu cestu :)
pusta
@natt , nehnevaj sa na mňa, že sa ťa spýtam - akú máš výšku a koľko je tvoja hmotnosť?
dakujjem za odpoved.
natt
@pusta- výška 168cm a váhu nepoznám, ale teraz mám také "vyžrané obdobie" takže môže byť tak 58 +/- . Neboj nie som žiadna trieska :)
tiginko
do TS sa nepíšu hádam zlé veci... ide o súkromie, preto boli TS zavedené. Ale keď to @Natt nevadí, tak som nič nepovedala. Ja som to myslela len ako radu, niektorí by ti možno takto verejne na otázky "na telo" neodpovedali. Je vidieť, že dievčinka sa nemá za čo hanbiť :-)
pusta
@natt , dakujem za odpoved. 10 kg pod hrubý odhad, to nie je trieska :-)
hrubým odhadom nemyslím ideálnu váhu, ale výška v centimetroch a od nej odpočítaná váha v kilogramoch.
si ešte mladučká a ešte stále vo vývoji a ja už stará buchta :D
ajsa20
tak to musi byt naozaj velmi hruby odhad :D lebo podla BMI ma idealnu vahu....taku, pri ktorej sa nemusi bat o svoje zdravie, a vzhladom na tento recept aj chapem ako k tejto vahe dosla :D
natt
@tiginko , @pusta , @ajsa20 - viem že sú to súkromné veci :) A asi by som sa k tomu ani nevyjadrovala keby som sa necítila ako zdravá osoba. Kedysi by som sa k svojej váhe nepriznala, ale ved, ľudia by mali byť k sebe otvorený, to že sa o veciach hovorí, to nás posúva dopredu :) Aj keby mám váhu 130kg, nemala by som dôvod hanbiť sa za seba, pretože všetci sme svojim spôsobom dokonalí. Možno by som len riešila svoje zdravie nie však výzor :) Všetci sme krásny, ale to už každý vie ;)
pusta
@ajsa , viem, čo je BMI index, patril k môjmu dennému chlebíčku v profesii. nechcela som zachádzať až tam :-)
@natt , úplne s tebou súhlasím, páči sa mi tvoja priamočiarosť a úprimná otvorenosť :-)
dakujem ete raz za odpoved.
petiatko
dnes som urobila na raňajky, dala som polovičnú dávku a pridala tvaroh, veľmi dobré, vďaka za recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia