Foto: akeber
A perníky po 1000...krát.
príprava
na 160c °C
Suroviny
Cesto na perníčky : | |
500g |
|
170g |
|
2ks |
|
6 pol. lyž. |
|
1 ks |
|
3 pol. lyž. roztopené |
|
0,5 dcl -rum |
|
1,5 pol. lyž |
|
Poleva na zdobenie : | |
z 1 vajca |
|
140-200 g |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme , pridáme práš. cukor , kypriaci prášok premiešame.
-
2
Potom pridáme vajcia , med, roztopené maslo ( nie horúce!! ), rum a kakao.
-
3
Vypracujeme cesto a necháme dve hodinky postáť v chlade zabalené v sáčku.
-
4
Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme. Poukladáme na papier na pečenie a dáme piecť do rúry na 160 c asi tak 15 min. Ak nerobíme polevu na celú hviezdičku a chceme zdobiť polevou po vybratí z rúry potrieme vajíčkom ostane nám pekne lesklá.
-
5
Poleva na zdobenie : Práškový cukor si aspoň dva krát preosejeme a dobre vymiešame s bielkom 10 min. Časť polevy si zafarbíme potr. farbivom. A môžeme zdobiť.
-
6
Samozrejme že môžeme vykrajovať ľubovolné tvary medovníčkov.....veselé vianoce. Počet kusov vám nenapíšem...deti zjedli hneď z pekáča..... a dosť.
Diskusia k receptu