Foto: oldshatterhand
7
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
80 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
750 g |
|
1 ks údené |
|
1 ks údená |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 ČL červená |
|
0,5 ČL červená |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
2 lístky |
|
5 l |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
den predtym umytu a namocenu fazulu zalejeme vodou, pridame udene koleno a po pripade aj klobasu, a ocistenu cibulu a varime, ak voda zovrie, pridam zeleninovy bujon, pretlak, sol piper, susene cervene papriky sladku aj pikantnu, bobkovy list a varim na malom ohni kym nebude fazula a maso makke
-
2
ak je maso makke, vyberieme a vykostime koleno, nakrajame na mansie kusky aj s klobaskou, medzi tym pridam cukor aj ocot a uvarenu cibulu vyhodim, a varim dalej asi 7 min na malom ohni
-
3
nakoniec si pripravim zaprasku z bravcovej masti a muky, na panvici roztopim mast a pridam muku a miesam kym nezhustne a zalejem s tym fazulu a necham to vsetko trocha prevriet
Diskusia k receptu