Koláč z vaječného likéru a bielej čokolády (Kocky z vaječného likéru)
Foto: azzaro
Tento rok som robila Vaječný likér asi 6x. To skrátka patrí k Vianociam a k tomuto bielemu ročnému obdobiu a to rovnako, ako tento Zobraziť celý popisTento rok som robila Vaječný likér asi 6x. To skrátka patrí k Vianociam a k tomuto bielemu ročnému obdobiu a to rovnako, ako tento vláčny koláč z bielej čokolády, vaječného likéru a korenia. Hmmm.... krásny záver roka :). Recept na Vaječný likér nájdete tu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/2014/12/vajecny-liker.html
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
85 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
190 g |
|
3 ČL |
|
330 g |
|
2 ČL kopcové |
|
2 ČL kopcové |
|
štipka |
|
Glazúra: | |
80 ml |
|
1 lyžička |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Plech vystelieme papierom na pečenie (odporúčam ho najskôr pokrčiť potom sa s ním bude lepšie pracovať) a trúbu zapneme na 180°C. Maslo dáme do kastróliku a na miernom ohni roztopíme. Odstavíme a do masla zamiešame bielu čokoládu (miešajte a hneď ako sa čokoláda roztopí ju dajte do misky, aby nezačala "pieskovať"). Roztopenú čokoládu s maslom dáme do misky a pridáme k nim vajíčko, cukor, likér a vanilkový extrakt a zašľaháme, aby sa nám všetko pekne spojilo. Pridáme múku, škoricu, muškátový oriešok a soľ a znovu zašľaháme. Cesto by malo byť vláčne.
- 2
Cesto nalejeme do pripraveného plechu (rozmer 23x30 cm) a zarovnáme. Pečieme v predohriatej trúby zhruba 24-26 minút. Urobte si pre istotu špajľový test. Špajľa by nemala byť po vytiahnutí mastná, ale mala by mať na sebe ešte pár omrviniek- tak docielime vláčnosť. Koláčik necháme na mriežke vychladnúť.
- 3
Glazúra: V miske vyšľaháme všetky ingrediencie na glazúru a potrieme nimi vychladnutý koláčik. Necháme aspoň pól hodinku postáť aby nám glazúra stuhla. Dobrú chuť K :) Moje recepty nájdete na mojom blogu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu