Škoricové kvietky vegan

veganvidya - fotkaveganvidya, 1. novembra 2013

Inšpirácia z Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Nechajte sa inšpirovať pri vianočnom pečení! Z tejto dávky vyjde 22 párov kvietkov.

22x2
porcií
10 minút
na 200 °C

Suroviny

120 g
100 g
100 g
120 g
4 PL
5 čl
1 ks (bio)
1 ks (z bio citróna)
 kyslejší na spájanie
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto poriadne spracujeme rukami, urobíme z cesta hrudku a dáme ju na 2 hodiny (alebo z večera do rána) do chladu odpočinúť.

  2. 2

    Odpočinuté cesto rozdelíme na 3 - 4 časti - mne sa lepšie pracuje s menším množstvom cesta. Priamo na pracovnej ploche ho cez fóliu rozvaľkáme na 4 mm plát. Vykrajujeme rovnaký počet celých kvietkov a kvietkov s otvorom. Dáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme rastlinným mliekom.

  3. 3

    Dáme piecť asi na 10 minút pri 200 C alebo v závislosti od rúry. Vychladnuté kvietky natrieme džemom a spojíme. Dobrú chuť.

    Škoricové kvietky vegan - obrázok 3

Diskusia k receptu

tedko
Sú pekné ukladám do K.K. na vianoce urobím.............
akotak
Krásne kvietky. Priateľka koketuje s vegan stravou, budú sa jej páčiť)