Foto: veganvidya
Inšpirácia z Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Nechajte sa inšpirovať pri vianočnom pečení! Z tejto dávky vyjde 22 Zobraziť celý popisInšpirácia z Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Nechajte sa inšpirovať pri vianočnom pečení! Z tejto dávky vyjde 22 párov kvietkov.
porcií
na 200 °C
Suroviny
120 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
120 g |
|
4 PL |
|
5 čl |
|
1 ks (bio) |
|
1 ks (z bio citróna) |
|
kyslejší na spájanie |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto poriadne spracujeme rukami, urobíme z cesta hrudku a dáme ju na 2 hodiny (alebo z večera do rána) do chladu odpočinúť.
- 2
Odpočinuté cesto rozdelíme na 3 - 4 časti - mne sa lepšie pracuje s menším množstvom cesta. Priamo na pracovnej ploche ho cez fóliu rozvaľkáme na 4 mm plát. Vykrajujeme rovnaký počet celých kvietkov a kvietkov s otvorom. Dáme na plech s papierom na pečenie. Potrieme rastlinným mliekom.
- 3
Dáme piecť asi na 10 minút pri 200 C alebo v závislosti od rúry. Vychladnuté kvietky natrieme džemom a spojíme. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu