Strúhankový koláč bez lepku
Foto: novalim
Strúhankový koláč bez lepku je dôkazom toho, že strúhanku nevymysleli len na obaľovanie rezňov. Je to skvelá prísada aj na pečenie slaných alebo Zobraziť celý popisStrúhankový koláč bez lepku je dôkazom toho, že strúhanku nevymysleli len na obaľovanie rezňov. Je to skvelá prísada aj na pečenie slaných alebo sladkých dobrôt alebo na posýpanie buchiet. Ak máte doma bezlepkovú strúhanku Novalim, ktorá je poctivá, pečivová, tak sa môžete rovno pustiť do prípravy tohto chutného a šťavnatého koláča s jablkami.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
8 ks väčšie |
|
1 bal. |
|
2 hrste (nasekané) |
|
1,5 šálky |
|
0,5 šálky |
|
0,5 bal. |
|
0,75 šálky |
|
250 g (tuhé) |
|
(alebo čučoriedkový) |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
lístky |
|
Postup
-
1
Jablká očistíme a nakrájame na plátky. Navrstvíme ich do väčšej hlbšej zapekacej misy. Posypeme ich škoricovým cukrom a nahrubo nasekanými orechami. Zľahka premiešame.
- 2
Vo väčšej mise zmiešame bezlepkovú strúhanku Novalim, PROMIX T, kypriaci prášok, hnedý cukor a zmes rovnomerne nasypeme na jablká. Vrch pokryjeme tenkými plátkami masla, ktoré ukladáme tesne vedľa seba na celý povrch.
- 3
Pečieme na 200 °C cca 20 minút, kým sa nevytvorí chrumkavá zlatistá kôrka.
- 4
Podávame teplé s brusnicovým alebo iným lekvárom, kopčekom čerstvej šľahačky a mätovým lístkom na ozdobenie.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu