Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty
Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita,...
Hrachová kaša s kyslou kapustou a údeným mäsom
Vydala som sa na staré kolena na Liptov. Až teraz som zistila, aký je Liptov krásny a aké sú tu chutné jedlá....
Zabíjačková špecialita zo žitného ostrova
Na zabíjačke u nás to býval prvý teplý pokrm, ktorý sa podával. Bývalo to okolo...
Cviklovica - polievka z cvikly
Minulý rok som uverejnila na Vareche polievku z tekvice, tento rok môj ocko dopestoval krásne veľké...
Citrónová bábovka z polotovaru
V nemenovanom supermarkete som našla sypkú zmes na citrónový koláčik. Tak som ju kúpila, lebo sa...
Plnená mrkva
Chutné jedlo nielen pre milovníkov mrkvy. Túto dobrotu som pripravila v novom hrnci Emile Henry, ...
Chlebík z pekárničky č.2
Doteraz som ho robila bez zemiakov, tento zo zemiakmi sa mi páči viac. Je to...
Kvakový eintopf
Nase oblubene jedlo z jedneho hrnca. Ked sme kvakovy eintopf varili prvy krat, musela som...
Špaldové lokše
Začala kačacia sezóna a k nej automaticky patria domáce lokše :-) Ak máte chuť na zdravšiu verziu...
Kačacie prsia so zeleninou a zemiakovou knedľou
Kožu na kačacích prsiach nakrojíme v tvare šachovnice. Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa...
Terinky z foie gras s pomarančovou omáčkou
Jednoduché predjedlo, vhodné aj na sviatočný stôl. Príprava vôbec netrvá dlho, za to...
Kačica na pomarančoch so šalviou
Kačica patrí k jedlám, ktoré pripravuje šéfkuchár Igor Čehy najradšej, a nám odtajnil, ako...
Novoročná praženica
Pripravené najlepšími kuchármi. Recept pochádza zo Silvestrovskej chaty :)
Čokoládové medovníčky
Recept je od @Orchidei, ktorá ho tu dala vlani, na vianoce sa zjedli hneďmedzi prvými...
Zasnená ryba s citrusovou omáčkou
Rybu som nazval zasnená preto, lebo po prvom súste, keď som ju prvý raz ochutnal,...
Tekvicová nátierka so syrom feta
Z tekvice odstránime semienka, dužinu nakrájame a pečieme pri 180 °C 20–25 minút, necháme vychladnúť.
Zimná horúca čokoláda
Ak vám je zima, alebo si chcete urobiť príjemnú atmosféru s detičkami, manželom či priateľmi...
Maďarský paprikáš z vajec
Pravý maďarský paprikáš je so smotanou a perkelt zase bez nej. Na Slovensku je to presne...
Kačacie prsia na víne
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode a uvarené necháme úplne vychladnúť. Polovicu zemiakov nastrúhame na...
Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...
Kapustová pochúťka
Jedlo pochádza z vinohradníckej časti Bratislavy Rače. Trochu som ho modifikoval, ale chuť zostáva...
Placky z mletého mäsa
Chuť na zemiakové placky ma omína už asi dva týždne a pretože som mala pripravené na obed...
Šalát z kvasenej zeleniny (vegan)
Veľmi jednoduchý a pritom veľmi chutný šalát zo surovín, ktoré sú dostupné aj v zime:-)
Spekulatius koláčiky s citrónovou polevou
Tak tieto koláčiky som robila po prvý raz. Ich úžasná vôňa a chuť, ktorej sa...
Vianočné tiramisu
Jablko najprv očistíme a postrúhame. Potom ho zmiešame so škoricou. Kyslú smotanu zas zmiešame s vanilkovým...
Polievka ragú zo srnčieho stehna so smrčkami a s estragónom
Mali sme doma ešte kúsok srnčieho stehna, spravila som z neho chutnú voňavú ragú polievku so...
Kura troch horčíc P. Mikulíka
Recept je od vychýreného kuchára herca Paľka Mikulíka. Žiaľ, už nie je medzi nami, ...