Kokosové zápalky

lelika23 - fotkalelika23, 5. decembra 2009
Kokosové zápalky
Foto: lelika23

Keďže sú tieto koláčiky u nás veľmi obľúbené, ja ich pripravujem rovno zo zdvojenej dávky.

Suroviny

200 g
125 g
100 g
20/1 g/ks
125 g
2
poleva:
60 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame, vypracujeme cesto.(netreba sa obávať ak sa bude trochu mrviť) Necháme odležať v chladničke približne hodinu.

  2. 2

    Cesto potom vyvaľkáme na hrúbku cca 1cm. Nakrájame na pásiky so šírkou asi 1cm a dĺžkou približne 8cm. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C asi 15 min.

  3. 3

    Po vychladnutí jeden koniec každej tyčinky namočíme do čokoládovej polevy tak, aby pripomínali zápalky.(namáčanie môžme zopakovať ešte raz) Necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

jarco
Tu sa niekto pohral s fotkou :-) Neviem, či som v galérii alebo na receptovom portáli. Ten zákusok si neviem veľmi predstaviť...
lelika23
možno práve preto, že si to predstavuješ ako zákusok...predstav si svetlé tyčinky z kokosového cesta ktoré sú po upečení namočené jedným koncom do čokolády...;)
a k tej foto: tyčinky pekávam tak týždeň pred Vianocami, takže ked´ som pridávala recept, nemala možnosť použiť vlastnú fotku. Zvolila som teda takúto alternatívu :)
jarco
Aha, takže to na fotke sú naozajstné zápalky. Prosím pridaj potom reálnu fotku, keď napečieš.
nyja
no to je zase sranda nápad :)) Nedávno som v TV videla, že takto podobne robili cigary a hrozne sa mi to páčilo :)) Tak sa na to chystám.
Tak možno k tým cigarám urobím aj zápalky :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia