Foto: pekajka
Keď už máme tie Vianoce, tak vypekám takéto dobroty, ktoré rozvoňajú dom a ešte sa k tomu aj rýchlo zjedia. A ďalšia výhoda - Zobraziť celý popisKeď už máme tie Vianoce, tak vypekám takéto dobroty, ktoré rozvoňajú dom a ešte sa k tomu aj rýchlo zjedia. A ďalšia výhoda - veľmi rýchlo upečené a ich prípravu zvládne aj začiatočník. Nech sa páči, recept. Sú naozaj výborné, u nás sa po nich len tak zaprášilo.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Múku zmiešame a cukrom, pridáme uvarené vaječné žĺtka, šťavu a kôru z chemicky neošetreného citróna a maslo. Vypracujeme cesto.
- 2
Z cesta tvarujeme guličky (asi 2,5 cm) a kladieme ich na plech vymazaný maslom. Do každej guličky zatlačíme prst.
- 3
Každú guličku potrieme bielkom a obalíme v rozdrvených mandliach. Uložíme ich na plech. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút. Ale sledujte si to, lebo naša rúra je veľmi špeciálna a nikto sa v nej nevyzná. Sledujte ich a vyberte, keď na povrchu začnú hnednúť.
- 4
Po upečení vyzerajú takto. Do vychladnutých toliarikov dávkujeme lekvár. Môžeme ich ešte posypať mandľami, ak nám zostali. Hotovo.
- 5
Takto som si ich vianočne naaranžovala. Dobrú chuť a krásne sviatky prajem každému!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/kolieska-s-lekvarom/3597-recept...
@Sovka62 ako aj vy píšete vo vašom recepte, je to naozaj jednoduché a aj deti ich zvládnu upiecť. Vaše tiež vyzerajú výborne a možno to raz skúsim aj podľa toho vášho a budem vedieť porovnať :) možno aj prídem na to, aký je rozdiel ak sa pridajú varené alebo surové žĺtky :)