Veľkonočná hlavička
Recept som pred viacerými rokmi opísala z českej televízie. Poznám veľa spôsobov jej prípravy, ...
Ovocný koláč
Keď som dopekala mäso , tak som si zarobila na hrnčekový ovocný koláč na malý...
Ružičkový koláč
Aj teraz som sa nechala inšpirovať šikovnou maďarskou blogerkou. Tá pani je neskutočne kreatívna, rada...
Krém velouté z červenej šošovice s kuracím mäsom
Červená šošovica má mnoho výhod - nemusíte ju namáčať dlhé hodiny vo vode a je uvarená za...
Domáca hubová vegeta
Pre tých ktorým zostala zásoba sušených húb a nevedia čo s nimi... recept som objavil pred rokmi...
Banánové Raffaello s mandľou
Sladké Raffaello a úžasná chuť mandle vo vnútri. Že sa to nedá aj zdravo? Tento recept...
Crème brûlée podľa Richarda Sulíka
Crème brûlée presne tak, ako sa má robiť. Zabudnime na politiku a vychutnajme si tento...
Hŕstková polievka na podnet Tinky, Fazuľkový prívarok s mäsom a zemiaky IbataK
Fazuľkový prívarok je, podľa mňa, typické rannoletné jedlo, keď fazuľka priebežne dozrieva na záhradke a doma sa...
Za málo peňazí veľa muziky
zdroj Toňa
Skalické bravčové rebierko
Upravené bravčové rebierko, opečené z oboch strán do zlatova a udesné na zeleninke Mäso je...
Zemiakové lokše
Jednoduché jedlo, ktoré obľubujem hádam každý. Je neodmysliteľnou súčasťou k pečenej húske.
Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste
Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1–2 minúty.
Kuracie rezance v medovo-cesnakovej marináde
Mala som víziu dnešného obeda a hľadala som recept, ktorý by tejto mojej vízii zodpovedal, ...
Šalát s quinoou, repou a tekvicou na mede s kozím syrom
Skvelý šalátik pre zdravie v zime: na obed, alebo na večeru.
Brokolicou a syrom plnené bravčové karé
Dnešný nedeľný obed s plneným bravčovým karé. Plnka je so syrom a brokolicou.
Vianočne polienko
Rozhodla som sa upiecť niečo pre svoju neter Lucku ktorá ma dnes menini a inspirovala som sa...
Feniklový šalát s kaparami, olivami a pecorinom/poprípade so šunkou
Toto jedlo som jedla u Taliana. Najprv som si myslela, že fenikel teda nič-moc....
Jablkový čaj s vôňou medu a škorice
Našim obľúbeným čajom počas dlhých zimných večerov je jablčkový čaj.
Krevety so špagetami a s paradajkovou omáčkou
Z času na čas má aj našinec právo, zvlášť podložené aktuálnym dôvodom, byť za „lenivého”....
Plnená paprika s bezlepkovou parenou knedľou
Máte chuť na dobré, klasické jedlo? Čo takto plnená paprika? Dnes si ju navaríme podľa tradičného receptu a budeme k nej podávať nadýchanú bezgluténovú parenú knedľu Novalim....
Mliečna ryža s čerešňami
V Nemecku obľúbená Milchreis, pripravená s čerešňami, škoricou, medom a klinčekmi.
Hovädzí steak na banánovom pyré
Steak: Hovädzie mäso marinujeme cez noc v limetkovej šťave s hovädzím vývarom a troškou oregana. Mäso...
Foie gras terina
Pečienky sprudka ugrilujeme, do pripravenej formy kladieme pečienky nakrájané na 6–7 cm kusy, osolíme a...
Paradajkový šalát s plackou
Rozhodla som sa žiť zdravšie a k tomu patrí aj úplne zmeniť stravu. Preto dnes vznikol...
Orieškovo-rumové čoko rezy
Pred nedávnom som dala do diskusie prosbu, hľadala som recept z môjho detstva. aj keď...
Hruškový mrežovník
Hruškových kompótov máme dosť, no a nie a nie ich minúť :-) Dnes som upiekla...