Foto: figovnik
Postup
-
1
Postup: čokoládu temperujeme, vylejeme do formy a spravíme si škrupinku (postup ako na to: http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html), dáme chladiť a zatiaľ si spravíme plnku.
- 2
Dáme si variť smotanu asi na minútku iba. Bielu čokoládu rozlámeme a dáme do smotany, miešame kým sa nerozpustí. Pridáme kokos aj med ešte dobre premiešame. Dáme do chladničky chladiť aspoň na hodinku.
- 3
Keď je škrupinka tvrdá a plnka vychladnutá, plnku si vložíme do sáčku odstrihneme si roh cez ktorý budeme tlačiť plnku do praliniek. Naplníme si pralinky, tak aby ostalo miesto aj na uzatvorenie.
- 4
Pralinky dáme znova zchladiť aj s plnkou, keď ztuhnú ešte viac vyberieme formu a plnku roztlačíme prstom do celej pralinky. Znova dáme zchladiť, na dobu kým si zase temperujeme čokoládu, formu vyberieme a uzatvoríme s čokoládou. Zase vložíme do chladničky a počkáme kým pralinky úplne ztuhnú. Keď vyberieme formu a pralinky sú úplne tvrdé môžeme ich vyklopiť. Zdobenie: tieto pralinky som zdobila jedlím bronzovým práškom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
keby náhodou, a samozrejme je možné moju stránku aj like-núť na facebooku (čo ma poteší :) ) a dá sa tam somnou takisto aj komunikovať, keď má niekto otázky tak ja veľmi rada poradím hocikomu, ak viem :)