Raňajky robené cez noc fotorecept

katkat - fotkakatkat, 18. októbra 2015
Raňajky robené cez noc (fotorecept)
Foto: katkat

Na tieto raňajky dostávam chuť keď príde chladnejšie počasie. Nemám rada tvrdé vločky len tak v cereáliách, zároveň sa mi ich ráno nechce variť. Zobraziť celý popisNa tieto raňajky dostávam chuť keď príde chladnejšie počasie. Nemám rada tvrdé vločky len tak v cereáliách, zároveň sa mi ich ráno nechce variť. Keď postoja zaliate cez noc tak zmäknú, nevyžaduje to takmer žiadnu prácu a môžem si k ním pridať čo chcem. V kombinácii s chia semiačkami sú to sýte a chutné raňajky, ktoré zasýtia na dlhú dobu.

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

100 g
2 PL
1 PL (agáve/med)
1 pár kvapiek
350 ml




Postup

  1. 1

    V uzatvárateľnej miske si zmiešame vločky, chia semienka a semienka na aké zrovna máme chuť - tekvicové, slnečnicové... ja som teraz dala píniové oriešky, najčastejšie robievam s tekvicovými semiačkami.

    Raňajky robené cez noc (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme javorový sirup, med alebo agáve, vanilkový extrakt a zalejeme rastlinným mliekom. Isto by to šlo aj so živočíšnym, ale mne je ráno kravské mlieko ťažké na žalúdok. V pôvodnom recepte je aj nastrúhaná citrónová kôra, ale to sa mi moc nepozdávalo, tak ju vynechávam. Všetko dobre premiešame, zatvoríme a vložíme na noc do chladničky.

    Raňajky robené cez noc (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ráno to vyzerá takto. Vločky sa napijú mlieka a chia semienka to zahustia vďaka svojej "želatínskovitosti".

    Raňajky robené cez noc (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takéto množstvo mi vystačí na dvojo raňajok. Ráno túto kašu už len preložíme do misky a ozdobíme ovocím alebo orechmi podľa chuti. Môžete pridať aj mak, strúhaný kokos... Pre mňa to dnes bol banán so štipkou škorice a ešte pár kvapkami javorového sirupu. Ja osobne si to vždy trochu prihrejem, lebo teplejšie mi to sedí viac. Tutohľa bližší pohľad na konzistenciu.

    Raňajky robené cez noc (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť:) Pridávam aj link na pôvodný recept: https://www.youtube.com/watch?v=o9qESpMBSD0

    Raňajky robené cez noc (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

janara
mňam,pekný a zdravý "recept", ukladám
farbuska
pekné. ja na noc zalejem šálku ovsených (alebo iných) vločiek šálkou vody. niekedy tiež pridám semiačka alebo sušené ovocie. Ráno mi potom trvá len chvíľočku, kým to zohrejem a rozriedim mliekom podľa chuti, prípadne osladím chuti medom alebo sirupom. Príprava zdravých a chutných raňajok tak nezaberie takmer žiaden čas.
katka78
Veru aj ja by som mala zase do svojho stravovania zaviesť viac disciplíny a takéto raňajky by mi mali štartovať deň. Nie káva a študentská pečať ako dnes..
mariamka
ja by som kludne brala tu studentsku @katka :) ale uznam, banan je zdravsi a vsetky tie novosti, semena, uz sme ako vtaci, len lenivsi
marianne
Presne takto si robievam vlocky i ja. Vecer zalejem vlocky,orechy, semiacka studenou vodou, cez noc napucneju a rano prevarim minutku-dve, vzdy prevarim. Ovsena kasa mi chuti len tepla az vriaca:-) uzasne zahreje. Ovocie si davam cerstve uz na tanier a polejem lyzicou medu.
radost
dievčence moje šikovné-vločky doporučujete variť-nejesť surové..??prečo..??
bo ja ráno-nie každé-voda+vločky+dáke semienko..chia a tak..a je to..
alebo banán+ voda teplá mix a vločky..
inokedy s maslom chleba-keď mojej chuti je treba..
nerobím správne..??
nerobím dobre..??
marianne
@radost mne surove nerobili dobre, zle mi travili, palila ma zaha. A je pravdou, ze mi ani tak nechutili. Z prevarenych mi nic nie je a velmi mi chutia.
buchtabuchta
Ja si to robím s kravským mliekom, hrozienkami a orechami. Navrch sú dobré aj strúhané jablká. Najviac mi chutí to mliečko, čo mi zostane v miske, sladké od hrozienok, a trocha zahustené od ovsa. Prezradím výrobné tajomstvo: keď sa mlieko zohreje na cca 40 stupňov, tak vločky rýchlejšie zmäknú a môže sa táto dobrotka robiť aj na večeru.
katkat
dakujem vam vsetkym za komentare:) @radost mne len take suche vlocky nechutia, mam pocit, ze zujem seno ked ich jem, preto si ich takto namacam. Nemyslim si, ze surove by boli skodlive, kazdemu ako chuti:)
@buchtabuchta vdaka za vyrobne tajomstvo!:)
@mariamka si ma pobavila, nieco na tom bude:)
jozka2
Veeelmi dobre je zaliat vlocky kefirom,cez noc.Vobec nie su tazko stravitelne,lebo ich mliecne bacterie nakvasia a zaludok sa uz nemusi namahat.
jozka2
Veeelmi dobre je zaliat vlocky kefirom,cez noc.Vobec nie su tazko stravitelne,lebo ich mliecne bacterie nakvasia a zaludok sa uz nemusi namahat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia