Avokádová bábovka

Vymýšľala som recept, do ktorého by som minula avokádo a takto to dopadlo. Jemnučká, nadýchaná, málo sladká bábovečka. Inšpirovala som sa receptom na brownies, no predsalen upravila suroviny.

4
porcie
10 min
príprava
25 min
na 200 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Avokádo očistíme, zbavíme jadra a rozpučíme na tanieri, rozpučíme aj banán (ideálne nejaký zrelší, predsalen potrebujeme dodať trošku sladkosti koláčiku). V miske rozšľaháme celé vajíčka so štipkou soli, pridáme rozpučené avokádo s banánom, med, ešte prešľaháme, opatrne primiešame kakao, múku a kypriaci prášok do pečiva. Vylejeme do kokosovým olejom vymastenej a polohrubou múkou vysypanej tortovej formy s bábovkovou vložkou (tortová forma má priemer 18cm), na vrch nalámeme na malé kúsky horkú čokoládu a dáme piecť do rozohriatej rúry, cca 25 minút na 180 - 200°C (len orientačne, hotová je, keď špajľa po zapichnutí do cesta ostane suchá). Po upečení vyklopíme a necháme vychladnúť. Upozorňujem, bábovka je málo sladká, ak preferujete sladšiu tak pridajte viac medu do cesta prípadne posypte práškovým cukrom alebo po nakrájaní natrite fajnovým džemom. Nám to stačilo takto ku kávičke na raňajky. Výška bábovky je cca 6 cm po upečení, je dosť šťavnatá, no predsalen nie je ubitá ako brownies, avokádo vôbec nie je cítiť.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist