Bravčová roláda

gattino13 - fotkagattino13, 6. marca 2011
Bravčová roláda
Foto: gattino13

Raz sme mali doma mäso a nevedeli sme čo sním. Pozreli sme do chladničky čo máme a tak vzikla táto roláda.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg, prerastený
150 g
150 g
1/2 čajová lyžička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme, očistíme. Orežeme zbytočný tuk a naklepeme.

  2. 2

    Nakorenime, povykladáme šunkou a syrom. Zrolujeme do rolády, previažeme a osmahneme na panvicy. Dáme do pekáča aj s výpekom a pečieme podľa typu trúby.

  3. 3

    Po upečení vyberieme na dosku alebo tanier. Odstránime nit ktorou bola zviazaná a porcujeme. Podávame s kašou či pečivom.

    Bravčová roláda - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

marienka44
@Gattino13 ,nemozem mat k tomu ako prilohu zemiakovy salat obycajny bez majonezy? Uz si na taky cibulovy salat robim chut dlhsiu dobu. :-)
frona
@marienka44 takýto šalát zbožňujem. Robím ho dosť často. A k pečenému kuraťu s ryžou je to úžasná chuť. Spomienka na detstvo- prvý vianočný sviatok. Šalát zostal od štedrého večera a na obed bola pečená morka s ryžou. Dedko si vždy dával k tomu ešte aj ten šalát. Tak som sa pridala a odvtedy si to robievam aj ja doma aj cez rok,nielen na vianoce. S kuraťom je to jednoduchšie ako s celou morkou a chute sú podobné