Foto: kaatka
Ahojte, kedže je hubová sezóna v plnom prúde, rozhodla som sa pripraviť okrem polievky, praženice a hubovej omáčky aj hubovec, recept je z kalendára, Zobraziť celý popisAhojte, kedže je hubová sezóna v plnom prúde, rozhodla som sa pripraviť okrem polievky, praženice a hubovej omáčky aj hubovec, recept je z kalendára, samozrejme trošku upravený
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Nakrájame si čerstvé huby (môžu byť aj šampiňóny) ja som mala dubáky a trošku suchohríbov
-
2
V panvici wok rozohrejeme maslo, na minutku speníme cibuľku a pridávame huby. Nedávala som všetky naraz, aby sa mi dobre miešalo. Rozdelila som si ich na dva krát, kým sa prvá dávka jemne nepodusila
-
3
Huby okoreníme, posolíme, prídáme tymián. Ja som pridala i petržlenovú vňať. Medzi tým ako sa nám budú huby restovať, cca 15 minút. Pripravíme si žemle pokrájané na malé kúsky. A smotanu z rozšľahanými vajíčkami, tam som tiež nasekala trošku vňate. Touto zmesou polejeme pokrájané pečivo a dobre premiešame. Po 15 minutách vložíme podusené hríby a tiež zamiešame. Ďalej už len zmes vysypať do formy, ktorú máme pripravenú natretú maslom a vysypanú strúhankou a vložiť do rúry vyhriatej na 150 stupňov.
-
4
Po dobu pečenia som mala misu zakrytú, po 40 minutách som nechala zapiecť na 200 stupňov, 5minút. Vonia celý dom, je to chuťovka vhodná na raňajky, desiatu, obed, olovrant, večeru a vyjadanie medzi tým :)
Mrzí ma, ak si kvoli mne nezamesial zemle s hubami. Je pravda, že som to tam zabudla vsunut a recept idem opravit :(