Hubovec fotorecept

kaatka - fotkakaatka, 10. augusta 2014
Hubovec (fotorecept)
Foto: kaatka

Ahojte, kedže je hubová sezóna v plnom prúde, rozhodla som sa pripraviť okrem polievky, praženice a hubovej omáčky aj hubovec, recept je z kalendára, Zobraziť celý popisAhojte, kedže je hubová sezóna v plnom prúde, rozhodla som sa pripraviť okrem polievky, praženice a hubovej omáčky aj hubovec, recept je z kalendára, samozrejme trošku upravený

12-14
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

600 g
6 ks
2.5 dcl
4 ks
1 ks
2 PL
2 vetvičky
 na vysypanie formy
 na vymastenie formy




Postup

  1. 1

    Nakrájame si čerstvé huby (môžu byť aj šampiňóny) ja som mala dubáky a trošku suchohríbov

    Hubovec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici wok rozohrejeme maslo, na minutku speníme cibuľku a pridávame huby. Nedávala som všetky naraz, aby sa mi dobre miešalo. Rozdelila som si ich na dva krát, kým sa prvá dávka jemne nepodusila

    Hubovec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Huby okoreníme, posolíme, prídáme tymián. Ja som pridala i petržlenovú vňať. Medzi tým ako sa nám budú huby restovať, cca 15 minút. Pripravíme si žemle pokrájané na malé kúsky. A smotanu z rozšľahanými vajíčkami, tam som tiež nasekala trošku vňate. Touto zmesou polejeme pokrájané pečivo a dobre premiešame. Po 15 minutách vložíme podusené hríby a tiež zamiešame. Ďalej už len zmes vysypať do formy, ktorú máme pripravenú natretú maslom a vysypanú strúhankou a vložiť do rúry vyhriatej na 150 stupňov.

    Hubovec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po dobu pečenia som mala misu zakrytú, po 40 minutách som nechala zapiecť na 200 stupňov, 5minút. Vonia celý dom, je to chuťovka vhodná na raňajky, desiatu, obed, olovrant, večeru a vyjadanie medzi tým :)

    Hubovec (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

daguska
Isto by mi velmi chutilo.Huby más nádherné.Voñajú az sem...
rea1
niečo veľmi podobné varil kedysi v tv pán Satinský a volal to "hubník". robila som a bolo to mňam. tvoje huby sú krásne, posledný obrázok mimoriadne inšpirujúci a celý recept vyzerá byť super jedlý. :-))
izabella929
už iba to, že je tam kopec hríbov zbožňujem a vôbec by som nedokázala tejto fajnotke odolať...)
tetrisss
Poznam a robievam, akurat tolko hribov lutujem dat, super.
veve
Takto podobne robievam plnku do kuraťa a býva to z neho to najlepšie :-)
vakaras
O.K., pečivo som polial smotanou s vajíčkami a petržlenom, poriadne zamiešal, vysypal do formy a piekol 40+5 minút. Ale čo mám teraz spraviť s tými hríbami v panvici wok? Díííík!
kaatka
vakaras
Mrzí ma, ak si kvoli mne nezamesial zemle s hubami. Je pravda, že som to tam zabudla vsunut a recept idem opravit :(
1x frezia
frezia
Hubovec podla tvojho receptu je vynikajuci. Mam este zamrazene huby, tak som pouzila tie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia