Brokolicová polievka

katicsek - fotkakaticsek, 18. októbra 2011

Brokolicová polievka patrí medzi moje obľúbené. Nedávno som našla tento recept (nepýtajte sa, že kde, lebo už neviem:), pochválila som sa tete, ale že Zobraziť celý popisBrokolicová polievka patrí medzi moje obľúbené. Nedávno som našla tento recept (nepýtajte sa, že kde, lebo už neviem:), pochválila som sa tete, ale že ona už podľa tohto brokolicovú polievku dávno robieva :) no nevadí, aspoň napíšem, aby som sa podelila :)

4-6
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
max. 2 ks - strúčik
1 ks
1-2 ks
štipka
podľa chuti
štipka
štipka
150 ml




Postup

  1. 1

    Brokolicu rozoberieme na ružičky a umyjeme. Cibuľu nakrájame na drobno, do hrnca vložíme na olivový olej. Cibuľu opražíme, potom pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, skôr veľmi nie, aby nebola horká.

  2. 2

    Pridáme brokolicové ružičky, kúsok podusíme a zalejeme vodou. Pridáme zeleninový (môže byť aj kuracia) bujón, korenie, soľ (pozor na soľ, lebo aj bujón je slaný), nastrúhaný muškátový orech a majoránku. Varíme spolu.

  3. 3

    Ja som brokolicu nechala dobre rozvariť a potom som ju len trocha roztlačila. Ak má niekto rád jemnejšiu verziu, môže rozmixovať. Na konci pridáme smotanu, množstvo podľa chuti. U nás sa brokolicová polievka podáva s nastrúhaným plesňovým syrom Niva:D

Diskusia k receptu

evanaaa
Robím brokolicovú, krémovú, ale inak, je dobrá.