Makovo-orechová torta s malinovým želé

Štefan Psotný
šéfkuchár hotela Strachanovka*** v Liptovskom Jáne, 22. januára 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Makovo-orechová torta s malinovým želéFoto: Pravda - Robert Hüttner

Pracovať s makom je ako rozprávka. Raz tradičná prababičkovská, inokedy moderná a plná experimentovania. Dnes jednoduchá ľudová, zajtra pre náročné, scestované publikum. Stačí posoliť fantáziou a „srdiečkom“ a tisíca maková dobrota je na svete.

10
porcií
30 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
75 g
75 g
4 ks
štipka
 (na vysypanie formy)
 (na vymastenie formy)
100 g
1 bal
1/2 bal
Tvarohový krém:
250 g
250 ml
1 bal
40 g
3 plátky
150 g
Malinové želé:
350 g
150 g
3 plátky
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bielky vyšľaháme so štipkou soli a s polovicou cukru. Zvyšný cukor (aj vanilkový) vyšľaháme so žĺtkami. Obe hmoty spojíme a zľahka primiešame mletý mak s orechmi a prášok do pečiva. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou. Vložíme do nej hmotu a rozotrieme. Pečieme 30 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Kým korpus vychladne, urobíme tvarohový krém. Šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom dotuha. Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a obe hmoty zľahka zamiešame. Nakoniec primiešame napučanú a roztopenú želatínu a maliny.

  3. 3

    Hmotu rozotrieme na vychladnutý korpus a necháme stuhnúť. Želé pripravíme tak, že rozmixujeme maliny s cukrom, pridáme napučanú a roztopenú želatínu a hmotu rozotrieme na tvarohovú plnku. Necháme stuhnúť.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist