Foto: zofka
Suroviny
kysnuté cesto: | |
kvások: | |
1 lyžicu |
|
pol kocky |
|
štvrť litra vlažné |
|
potrebujeme: | |
1/2 kg |
|
3 ks |
|
1,70 dcl |
|
trošku na lyžičku |
|
1malá lyžička |
|
pol balíka |
|
na koniec: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások,vylejeme do múky,pridáme všetky suroviny a poriadne vymiešame.Hneď vaľkáme ceto na tenšie,spravíme si veľký plát.Potrieme kečupom,a naň naukladáme šunku,postrúhaný syr,posypeme jemne oregánom a stočíme to do rolády.Potom krájame na kolieska asi 2 cm široké,podávame vedľa seba na plech alebo do formy a potrieme olejom.Dáme piecť.
- 2
može sa plniť aj hubami,zeleninou....kto má čo rád:-)
- 3
ja robievam s tohoto ceta aj kysnuté buchty ale pridávam ešte aj 1 zlatý klas na zjemnenie.robievam z dvojitej dávky
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu