Pizzové slimáčiky

zofka - fotkazofka, 29. júna 2011
Pizzové slimáčiky
Foto: zofka

Suroviny

kysnuté cesto:
kvások:
1 lyžicu
pol kocky
štvrť litra vlažné
potrebujeme:
1/2 kg
3 ks
1,70 dcl
trošku na lyžičku
1malá lyžička
pol balíka
na koniec:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások,vylejeme do múky,pridáme všetky suroviny a poriadne vymiešame.Hneď vaľkáme ceto na tenšie,spravíme si veľký plát.Potrieme kečupom,a naň naukladáme šunku,postrúhaný syr,posypeme jemne oregánom a stočíme to do rolády.Potom krájame na kolieska asi 2 cm široké,podávame vedľa seba na plech alebo do formy a potrieme olejom.Dáme piecť.

  2. 2

    može sa plniť aj hubami,zeleninou....kto má čo rád:-)

  3. 3

    ja robievam s tohoto ceta aj kysnuté buchty ale pridávam ešte aj 1 zlatý klas na zjemnenie.robievam z dvojitej dávky

Diskusia k receptu

viera1
Asi by bolo dobré uvádzať orientačne čas a teplotu pečenia (pre začiatočníkov).
zofka
cca-pol hodinky pecenia pri 200stupnov:-),príprava asi 45 min
zofka
ano,davam ho do cesta,premiesam ho z mukou:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia