Foto: mojack
Tradičný spôsob varenia sladkej veľkonočnej dobroty s čokoládou, orechami a kandizovaným ovocím...
Postup
-
1
Vajíčka, cukor a vanilku
-
2
rozmiešame v hrnci.
-
3
Pridáme šlahačkovú smotanu.
-
4
Nad parou miešame- opatrne- až získame hustú hmotu.Zamiešame rozohriate maslo ale už nevaríme
-
5
a zamiešame do tvarohu.
-
6
Všetko sa pekne spojí.
-
7
Prichystáme si kondenzované ovocie, ak je veľké tak ho porežeme na menšie kúsky. Pridáme k tvarohu.
-
8
Pripravila som si takúto pomôcku: - plastový kvetináč s dierkami na spodku / myslím že sa používa na kvety, ktoré sa potom vysádzajú vonku- muškáty/ - gáza s väčšími dierkami - štvorec papierového kartónu
-
9
Tvarohovou zmesou som naplnila kvetináčiky,
-
10
priložila potravinársku fóliu a
-
11
potom papierový karton.
-
12
Zaťažila pohárom vody a s táckou som odložila do druhého dňa.
-
13
Na druhý deň bolo prekvapenie ...:-)))
-
14
Ďaľšie som urobila s orechami..
-
15
.. a bolo takéto.
-
16
A to najlepšie na koniec....čokoláda...
-
17
...bola najlepšia. :-))
-
18
Odrezané...
-
19
Stihla som aspoň spolu tri kúsky nafotiť.
nechcem sa dohadovať o názve ale toto nie je pascha.... ale bez ohľadu na názov vyzerá to veľmi dobre a určite aj výborne chutí :-)
áto pascha je iste výborná,ale je to tradičný pokrm ,ktorý sa robil v Rusku,u pravoslavných veriacich.
Vdaka...