Foto: zorka
Výborné slané pečivo. Vhodné na Silvestra, na party, pre návštevu.... alebo len tak. Oskúšaj, uvidíš :)
30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z bryndze, Hery, polohrubej múky, prášku do pečiva a smotany vymiesime cesto.
- 2
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,4 mm. Cesto narežeme na trojuholníky. Tie potom skrúcame.
- 3
Bačkorky kladieme na plech potretý olejom alebo vystlaný papierom na pečenie (je to tak jednoduchšie ale ja som akurát doma nemala). Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo údeným syrom. Podľa chuti.
- 4
Pečieme na teplote cca 180-200 stupňov. Pečieme do zlatava.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu