
Čerešňovo-jahodový kysnutý koláč s mrveničkou
V lete som si dala do mrazničky vykôstkované čerešne na strúdľu. Tentoraz som z nich...

Mexická fazuľa
Mäso si nakrájame na menšie kúsky. Orestujeme na cibuli, posypeme diabolským korením(podľa chuti, kto...

Pudingovo-orechový mrežovník so slivkami
Po dlhšej dobe pridávam recept na veľmi chutný ovocný koláčik. Zdroj: časopis Dobré jedlo

Vegan cookies
Všetky ingrediencie okrem čokolády spolu zmiešame. Cesto bude sypké, ale nič sa nedeje. Hrnček...

Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...

Zebra rezy
Bielky s cukrom vymiešame, postupne pridáme žĺtky, múku, olej a vodu. Cesto rozdelíme...

Sedliacke mäso de luxe
Masko si nakrajame na kocky, orestujeme nakrajanu cibulu, pridame maso, opečieme a podlejeme vodou....

Varené mušle so sherry, šafranom a bešamelovou omáčkou
Očistené mušle orestujeme so šalotkou na olivovom oleji s maslom. Pridáme bobkový list, sherry,...

Chlebové slnečnicové bagety
Tieto bagety som upiekla ako prvé v mojom živote, keď som si kúpila plech na bagety....

Cestoviny s cviklou
Toto jedlo je trošku nezvyčajné. Jeho chuť je taká sladko kyslá, tak dúfam, že...

Domáci chlebík bez pekárničky
Tento recept som získala od priateľky z Moravy. Sama som neverila, že je taký jednuduchý. Pečiem ho...

Hrachová kaša s restovanou cuketou
Hrachová kaša – môže znieť trochu nezáživne, no je to delikatesa. Už len kvôli jednoduchosti...

Zapečené papriky plněné tvarůžky
Tvarůžky, cibuli a špekáček nakrájíme, přidáme hořčici a lžičku oleje. Promícháme.

Ovocná bublanina
Do bublaniny môžete použiť akýkoľvek druh ovocia, podľa chuti. Recept je veľmi jednoduchý a hlavne...

Velvet cake
Mala som v umysle upiect fialovu tortu z prirodnych surovin , bez cukrarskych farieb. Po upeceni...

Broko-karfi placky aj z parného hrnca
Do parného hrnca dáme brokolicu, karfiól, zemiaky, tie osolíme a dáme pariť na 15...

Šampiňónová roláda z lístkového cesta s mozzarellou a paradajkami
Veľmi jednoduché, rýchle a hlavne chutné!

Kuracie so zeleninou, červenou fazuľou a cestovinami
Super rýchle a jednoduché, môj dnešný obed... dúfam, že tu nič podobné nie je, ...

Fazuľová gulášová polievka
K variacej sa fazuli pridáme ku koncu varenia na krúžky pokrájaný kabanos a na miernom ohni uvaríme spolu domäkka.

Obed z krkovičky
Bravčové mäso kupujem zriedka a možno práve preto som dnes dostala veľkú chuť na obed z krkovičky....

Opekané rezance so shitake
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť...

Bravčové paličky s prosciutom a pečenými zemiakmi
Jednoduché, a veľmi chutné jedlo. A keby už tak boli nové zemiačky a domáce...

Kváskové lokše
U nás doma veľmi obľúbená príloha hlavne ku kačacine. Na prípravu využijete zvyšný kvások z chladničky....

Letný ananásový koktail
Ešte tu nie je žltučký koktail, tak som ho pripravila z ananásu. Je mňam...

Japonská vejce onsen tamago
Vejce dlouze vařená v horkých pramenech na úpatí sopky Fuji. Japonské restaurace je ovšem podávají také,...

Hovädzie kocky na ružovom víne s farebnou knedľou
Dnešný sviatočný obed. Pôvodne som už nechcela ani pridať recept, napokon som to predsa len...

Mladá jahňacina
Pečenú a špikovanú jahňacinu si môžete pripraviť kedykoľvek. S prílohou z mladých zemiakov, mrkvy a...

Domáce údenáče
Milujem údenáče aj ryby celkovo , no u nás je to dosť drahá žáležitost . Som vášnivý...