Tortillas fotorecept

sneica - fotkasneica, 10. septembra 2011
Tortillas (fotorecept)
Foto: sneica

vygooglila som si receptik a je naozaj super...

5
porcií

Suroviny

2 šálky
2/3 pohara, horuca
1/4 pohara
1/2 čl
1/4 čl




Postup

  1. 1

    Všetko spolu premiešať, vznikne cesto. Cesto vlozte do nadoby z vrchnakom a nechajte 15 minút odpčívať.nadobu dajte pod utierku. Vytvarujte 5 ks a opäť nechajte 15 až 45 minút kysnúť.

    Tortillas (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je cesto nakysnute, tak začnite valkať na tenké placky. Pečte na horúcej teflónovej panvici veľmi krátko z oboch strán.bez tuku...

    Tortillas (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    plníme plnkamy, zeleninou, maskom, teda čímkoľvek čo máme doma a čo nám chutí ...

Diskusia k receptu

huck
Skušala som rozne recepty, ba aj mexicke, ale nikdy to nebolo ono.Velmi si ma potešila svojim vyskušanym receptom. Inak hotove , kupene su nehorazne drahe.
hubata
Aj mňa si potešila, ani ja ich nekupujem kvôli nekresťanskej cene.
sovka62
Prosím ťa, akú múku si použila? Môžeš doplniť? Skúsila by som to.
domci4
aj mňa by zaujímala tá muka, pretože milujem tortily a kupujem ich len v obchode a sú trošku drahšie...
sneica
dievcata tortily som skusila z polohrubej kedze nebolo uvedene v povodnom recepte aku muku treba pouzit...
vecnemlada
dakujem za receptik, vyskusam aj ked tu tortily kupujem vyborne, dokonca aj s bylinkami alebo roznymi semiackami, ale domace su naj..este k tej muke, ak si to vyguglila, tak to bude hladka muka, lebo polohrubu pozname iba my Slovaci pokial viem :))
marienka44
@Sneica ,suhlasim s @vecnemlada . Bod č.1: ten proces odpocivania nemozno nazvat kysnutie, podla mna, kedze cesto neobsahuje kvasnice. Nase lokse su lepsie ako tieto tortilly. :-)
sneica
marienka44, ak by som vedela ze ma budete chytat za slovicka tak to napisem inac.kazda z nas vie co znaci kysnutie a z tym praskom ked prizmurime oko tak moze byt kvazi kysnutie...tak to stalo aj v povodnom recepte......
domci4
a prosím Ta sú také mäkké? že idú zvynúť? lebo som jedny už robila a vôbec nešli ohnúť
sneica
@domci4 dali sa ohnut len musis dat pozor aby si ich nevysusila na panvici....
bonpari
zboznujem tieto placky vselicim plnene, no doteraz som iba kupovala a stoji to dost vela.. dnes som ich ale prvykrat skusila a nemohli sme sa ich dojest.. dakujem za recept :)
domci4
ja som také robila a veľmi som ich osušila :(
medulienka122
sneica, máš pravdu, naozaj ich treba piecť bez oleja, lebo ja som piekla s olejom a boli krehké a lámali sa.,
sneica
@domci4 dufam ze sa podarili,@medulienka122 ano bez oleja na suchej panvici...budem ich piect v pondelok a plnit budem iba salatom a kuracim maskom....sa tesim...:)
jozka2
priznam sa,ze japouzivam muky miesane,lebo polohruba/pouzivala som hladku,nie polohrubu/su velmi mukove,ja si na mixeri mameliem tatarku/bukweat/,kupujem amarantovu,sojovu,atd.ja tie muky namiesam podla oka dam tam aj hladku a su z toho vynikajuce tortillas,alebo tenke lokse ake davno pekavali nase mamky len tak na sucho na sporaku.Skuste pomiesat muku,tie muky miesam aj do palaciniek,ale nie tatarkovu ona ma svojsku vonu mne by to tam vadilo.Mozna to niekomu pomoze,strukovinove a niektore zeleninove /kde sato hodi/polievky zahustujem mukou cicerovou.Ak ju nemozte dostat v obchode staci suchy cicer pomliet v mixeri.
hates
vyskušam lebo v obchode su fakt drahé a nie vždy ich mam doma po ruke
hates
z čoho nakysnú ked tam nie je droždie?
hates
robila som teraz vyborné odporúčam
delavega
Treba vynechať prašok do pečiva a olej nahradiť masťou. A muku použiť pol na pol kukuričnu a pšeničnu hladku.