Obed z jedného pekáča

tekvica - bez fotkytekvica, 28. októbra 2015
Obed z jedného pekáča
Foto: tekvica

Variabilné jedlo, s ktorým je málo práce.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 190 °C

Suroviny

3 ks veľké
3 ks stredne veľká
3 ks
300 g
podľa chuti 2 ks
3 ks väčšia
3 PL
3 ks stredný




Postup

  1. 1

    Množstvo surovín si prispôsobíme počtu osôb a veľkosti pekáča. Všetku zeleninu, huby a zemiaky surové očistíme a nakrájame na približne rovnako veľké kocky (aj cibuľu). Do veľkej misy vsypeme zeleninu, huby zemiaky, pridáme soľ, olej a koreniny podľa chuti okrem petržlenovej vňate. Podľa záujmu môžeme pridať kukuricu, hrášok, tekvicu...., vymeniť tofu za klobásku... Fantázii sa medze nekladú.

  2. 2

    Všetko premiešame a vysypeme na veľký pekáč alebo plech na pečenie. Ja používam fóliu, alebo silikónovú formu, inak treba vymastiť pekáč trochou oleja.

  3. 3

    Vyhrejeme rúru na 190°C a pečieme 30 minút. Potom premiešame a pečieme ďalších 30 minút. (Treba kúsok ochutnať, väčšie kúsky sa pečú dlhšie.) Zemiaky sú mäkké a zelenina chrumkavá. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

alena45
pridala by som citrónovú šťavu, dostalo by to lahodnejšiu chuť.
pipnat
dnes niečo podobné urobím:)milujem takéto jednoduché, chutné, zdravé jedlá:)
racik
Recept sa mi páči, vyhovuje zaužívanému zdravému životnému štýlu. Varechári ďakujem Vám za skvelé rady a recepty, polroka som medzi vami podarilo sa mi upraviť, znížiť, hmotnosť za tú dobu o 10 kg. Nerád varím komplikované jedlá najradšej mám podobné ako tento "Tekvicin". Dnes ho určite vyskúšam z 1,5 dávky. Nevypisujem poďakovanie za každý recept, ktorý použijem, ešte raz vďaka Vám všetkým R.
1x hanis




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia