Foto: tekvica
Variabilné jedlo, s ktorým je málo práce.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Množstvo surovín si prispôsobíme počtu osôb a veľkosti pekáča. Všetku zeleninu, huby a zemiaky surové očistíme a nakrájame na približne rovnako veľké kocky (aj cibuľu). Do veľkej misy vsypeme zeleninu, huby zemiaky, pridáme soľ, olej a koreniny podľa chuti okrem petržlenovej vňate. Podľa záujmu môžeme pridať kukuricu, hrášok, tekvicu...., vymeniť tofu za klobásku... Fantázii sa medze nekladú.
- 2
Všetko premiešame a vysypeme na veľký pekáč alebo plech na pečenie. Ja používam fóliu, alebo silikónovú formu, inak treba vymastiť pekáč trochou oleja.
- 3
Vyhrejeme rúru na 190°C a pečieme 30 minút. Potom premiešame a pečieme ďalších 30 minút. (Treba kúsok ochutnať, väčšie kúsky sa pečú dlhšie.) Zemiaky sú mäkké a zelenina chrumkavá. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu