Bezlepkové broskyne fotorecept

katherinkatka - bez fotkykatherinkatka, 1. júla 2011

Drobné piškótové zákusky.

25
porcií

Suroviny

100 g
100 g
2 ks
1 ČL
2 ČL horúca
Krém:
200 ml
1 ks
20 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vajec a cukru vyšlaháme penu, pridáme múku zmiešanú s praškom do pečiva, nakoniec pridáme vodu. Formičky vymažeme olejom a naplníme asi do 3/4 - narastú. Dáme upiecť.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené necháme vychladnúť a opatrne vyberieme. Ešte za tepla je dobre jemne vydlabať diery do stredu.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém si pripravíme podľa návodu na sáčku Zlatého klasu Dr. Oetker. - mlieko - zlatý klas-vanilínový cukor. Necháme vychladnúť. Ak je plnka tekutá treba pridať ešte maslo.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do vydlabaných dier dáme krém a dve polovičky spojíme.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Gulôčku polejeme troškou farebnej vody (štipka farbiva, voda, rum - môže sa vynechať), netreba dávať veľa, lebo cesto sa rozmočí. A poliate ich obaľujeme v kryštálovom cukre. AK použijeme iné farbivo môžeme mať napr. jablka.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

alexdidi
Tie sú krásne....a kde dostanem kúpiť také formičky? To nie sú na muffiny, však, lebo sú zospodu guľaté....
dorisa
Prekrásne, už som to niekde videla, už vtedy ma nadchli a teraz tiež.
evanaaa
Ja som videla formu na broskyňky raz v Kauflande, ale som ju nekúpila. Možno v Dom. potrebách.
tkatka
pekné sú :) ja som robila bez tých formičiek
slavka11
my sme ich robili par rokov dozadu s maminou a cesto sme kladli na plech pomocou naberacky. Velmi sa nam vydarili a boli naaranzovane v kosiku tak ako bol povodny recept a bratranci si mysleli ze su ozajstne tak realisticky sa nam podarilo ich spravit :)
ainy
jáj, perfektné....ukladám a ak mi zdravie dovolí, tak aj skúsim
tothka
Sú veľmi pekné a určite chutili, Ja robievam broskyne síce s s normálnou múkou a bez krému, takže moje sú skôr ako punčový zákusok, ale možno vyskúšam aj s krémom. Pozri recept na Vareche pod názvom Výborné broskyne - tiež sú pekné a chutné.