Bezlepkové broskyne fotorecept

katherinkatka - bez fotkykatherinkatka, 1. júla 2011

Drobné piškótové zákusky.

25
porcií

Suroviny

100 g
100 g
2 ks
1 ČL
2 ČL horúca
Krém:
200 ml
1 ks
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vajec a cukru vyšlaháme penu, pridáme múku zmiešanú s praškom do pečiva, nakoniec pridáme vodu. Formičky vymažeme olejom a naplníme asi do 3/4 - narastú. Dáme upiecť.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené necháme vychladnúť a opatrne vyberieme. Ešte za tepla je dobre jemne vydlabať diery do stredu.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém si pripravíme podľa návodu na sáčku Zlatého klasu Dr. Oetker. - mlieko - zlatý klas-vanilínový cukor. Necháme vychladnúť. Ak je plnka tekutá treba pridať ešte maslo.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do vydlabaných dier dáme krém a dve polovičky spojíme.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Gulôčku polejeme troškou farebnej vody (štipka farbiva, voda, rum - môže sa vynechať), netreba dávať veľa, lebo cesto sa rozmočí. A poliate ich obaľujeme v kryštálovom cukre. AK použijeme iné farbivo môžeme mať napr. jablka.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
my sme ich robili par rokov dozadu s maminou a cesto sme kladli na plech pomocou naberacky. Velmi sa nam vydarili a boli naaranzovane v kosiku tak ako bol povodny recept a bratranci si mysleli ze su ozajstne tak realisticky sa nam podarilo ich spravit :)
Sú veľmi pekné a určite chutili, Ja robievam broskyne síce s s normálnou múkou a bez krému, takže moje sú skôr ako punčový zákusok, ale možno vyskúšam aj s krémom. Pozri recept na Vareche pod názvom Výborné broskyne - tiež sú pekné a chutné.

Pridaj komentár k receptu: