Bezlepkové broskyne fotorecept

katherinkatka - bez fotkykatherinkatka, 1. júla 2011

Drobné piškótové zákusky.

25
porcií

Suroviny

100 g
100 g
2 ks
1 ČL
2 ČL horúca
Krém:
200 ml
1 ks
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vajec a cukru vyšlaháme penu, pridáme múku zmiešanú s praškom do pečiva, nakoniec pridáme vodu. Formičky vymažeme olejom a naplníme asi do 3/4 - narastú. Dáme upiecť.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené necháme vychladnúť a opatrne vyberieme. Ešte za tepla je dobre jemne vydlabať diery do stredu.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém si pripravíme podľa návodu na sáčku Zlatého klasu Dr. Oetker. - mlieko - zlatý klas-vanilínový cukor. Necháme vychladnúť. Ak je plnka tekutá treba pridať ešte maslo.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do vydlabaných dier dáme krém a dve polovičky spojíme.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Gulôčku polejeme troškou farebnej vody (štipka farbiva, voda, rum - môže sa vynechať), netreba dávať veľa, lebo cesto sa rozmočí. A poliate ich obaľujeme v kryštálovom cukre. AK použijeme iné farbivo môžeme mať napr. jablka.

    Bezlepkové broskyne (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tie sú krásne....a kde dostanem kúpiť také formičky? To nie sú na muffiny, však, lebo sú zospodu guľaté....
Prekrásne, už som to niekde videla, už vtedy ma nadchli a teraz tiež.