Foto: katherinkatka
Drobné piškótové zákusky.
porcií
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Z vajec a cukru vyšlaháme penu, pridáme múku zmiešanú s praškom do pečiva, nakoniec pridáme vodu. Formičky vymažeme olejom a naplníme asi do 3/4 - narastú. Dáme upiecť.
-
3
Upečené necháme vychladnúť a opatrne vyberieme. Ešte za tepla je dobre jemne vydlabať diery do stredu.
-
4
Krém si pripravíme podľa návodu na sáčku Zlatého klasu Dr. Oetker. - mlieko - zlatý klas-vanilínový cukor. Necháme vychladnúť. Ak je plnka tekutá treba pridať ešte maslo.
-
5
Do vydlabaných dier dáme krém a dve polovičky spojíme.
-
6
Gulôčku polejeme troškou farebnej vody (štipka farbiva, voda, rum - môže sa vynechať), netreba dávať veľa, lebo cesto sa rozmočí. A poliate ich obaľujeme v kryštálovom cukre. AK použijeme iné farbivo môžeme mať napr. jablka.
Diskusia k receptu