Foto: tetrisss
Tento recept pochádza z nejakého českého časopisu a mám ho už dávno. Sú trošku prácnejšie, ale výsledok vás očarí.
porcií
príprava
na 215 °C
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
40 g |
|
1/4 l |
|
Druhé cesto: | |
200 g |
|
70 g |
|
Plnka: | |
300 g |
|
100 g |
|
3 kocky |
|
na potretie |
|
|
Postup
-
1
Prvé cesto spracujeme ako kysnuté /kvások vykysnúť a potom ostatné/, dáme do väčšej hlbokej misy, prekryjeme kuchynskou fóliou, aby nevyschlo a dáme do chladu na celú noc. Cesto tak zvláštne prekysne.
- 2
Hneď si spracujeme druhé cesto, len tak dokopy zhnetieme múku a maslo, zabalíme a necháme tiež v chlade.
- 3
Na druhý deň si preložíme obe cestá na hodinu do tepla. Kysnuté potom vyvaľkáme, do stredu dáme tukovú kocku a preložíme, ako lístkové. Po 15 minút tak urobíme 3x. Potom vyvaľkáme, nakrájame a plníme plnkou, ktorú spracujeme na sekači na kompaktnú hmotu.
- 4
Zatočíme ako rožteky, potrieme vajcom, posypeme semiačkami a dáme piecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zaujalo ma pľundrové cesto. :-)
5****
Tento recept je skvelý:-)
Nech sa ti dari po cely rok v zdravi!