Slané pľundrové rožky

tetrisss - fotkatetrisss, 2. januára 2014
Slané pľundrové rožky
Foto: tetrisss

Tento recept pochádza z nejakého českého časopisu a mám ho už dávno. Sú trošku prácnejšie, ale výsledok vás očarí.

15
porcií
30 minút
príprava
23 minút
na 215 °C

Suroviny

500 g
2 ks
1 ČL
1 ČL
40 g
1/4 l
Druhé cesto:
200 g
70 g
Plnka:
300 g
100 g
3 kocky
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prvé cesto spracujeme ako kysnuté /kvások vykysnúť a potom ostatné/, dáme do väčšej hlbokej misy, prekryjeme kuchynskou fóliou, aby nevyschlo a dáme do chladu na celú noc. Cesto tak zvláštne prekysne.

  2. 2

    Hneď si spracujeme druhé cesto, len tak dokopy zhnetieme múku a maslo, zabalíme a necháme tiež v chlade.

  3. 3

    Na druhý deň si preložíme obe cestá na hodinu do tepla. Kysnuté potom vyvaľkáme, do stredu dáme tukovú kocku a preložíme, ako lístkové. Po 15 minút tak urobíme 3x. Potom vyvaľkáme, nakrájame a plníme plnkou, ktorú spracujeme na sekači na kompaktnú hmotu.

    Slané pľundrové rožky - obrázok 3
  4. 4

    Zatočíme ako rožteky, potrieme vajcom, posypeme semiačkami a dáme piecť.

    Slané pľundrové rožky - obrázok 4

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
Ukážkové a určite veľmi dobré. Mne sa zatiaľ nepodarili také, ako by som si želala, vždy sa, podľa mňa, málo lístkovali. Ale s cestom kysnutým v chlade som neskúšala. Ukladám a už sa na ne teším, pozdravujem Dudince, bývaš na krásnom mieste, tam pre mňa aj vzduch vonia inak, asi preto, že Žemberovce sú na dohodenie kameňom.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
@pekarik načo je dobré opravovanie?pomôže chuti? Trápne daj taký skvelý recept a nebudem hľadať "šišotini"ako sa u nás hovorí...
Tento recept je skvelý:-)

Pridaj komentár k receptu: