Foto: mesiar50
Príprava tejto sekanej je naozaj jednoduchá záležitosť.
Suroviny
Hlavné suroviny: | |
1500 g |
|
3 ks |
|
4 - 5 PL |
|
Koreniny a ostatné prísady: | |
20 g |
|
5 strúčikov lisovaných |
|
štvrť ČL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
na potretie alobalu |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Horevyššie uvedené suroviny na sekanú hnietime mixérom cca.5 minút.
-
2
Vymiešané dielo musí na dotyk lepiť.
-
3
Pripravíme si alobalom vystlanú formu potretú slnečnicovým olejom.Tuším je to forma na chlebík,ale neviem to určite.Sorry.
-
4
Ďalej si sformujeme vačšie gombovce a silnejšie capíme do formy.Robíme to tak preto,aby sa nám dielo dobre zlepilo a vyhneme sa tak množstvu vzduchových bublín.
-
5
Sekanú pečieme do zlato hneda a to pri týchto stupňoch : 20 minút pri 230 C ,ďalej pečieme 25 minút pri 180 C a nakoniec dopekáme 10 minút pri 200 C. Po upečení vyberieme z formy a necháme sekanú vychladnúť a potom poputuje do chladničky.Kto má rád šťavnatejšie môže nechať sekanú vychladnúť vo forme a nechať ju odstáť v chladničke 12 hodín.Priatelia želám vám dobrú chuť.
Nemáš mi čo ďakovaľ milá Evička.Ja ti ďakujem za tvoje pekné písmo.
Ďakujem ti pekne elysa.
Suhlas.Koprovka je naozaj balada.Dakujem ti krasne Nastenka.
za tepla najčastejšie s pečenými zemiakmi, zemiakovou kašou, tiež s omáčkami - dať na vrch špenátu, tekvicovej,, zemiakovej, luskovej, fazuľovej,kôprovej, kapustovej, šošovicivej, paradajkovej...inej omáčky.
za studena vhodné ako súčasť rôznych obložených mís, nárezov, medzi žemle, na chlebík, doplniť horčicou, cibuľou, paprikou, paradajkou, rôznou sezonnou zeleninou - výborná studená večera, dobré do práce, deťom do školy, na výlety, na pikniky a skvelé pohostenie.
veľmi všestranné a chutné.
Nemas co dakovat.Ja ti dakujem za dobre tipy a za tvoje pekne spomienky z detstva s ktorymi si sa podelila so mnu.
Nakoniec si sa vynasla aj tak.Sikovna gazdinka si.Dakujem ti pekne.
Mas pravdu.Variabilnost tohoto jedla je roznoroda.V masovyrobe som s oblubou miesal do sekanej susenu zelenu a cervenu papriku.Vyrobok dostal takto nielen krajsi vzhlad,ale aj lepsiu chut.Do stredu tejto sekanej som chcel ,,nainstalovat 'varene vajcia,ale niektory clenovia mojho ,,klanu' to neodsuhlasili.Moja mamina velakrat piekla takto sekanu.No do receptu som zabudol napisat smazenu cibulku co je dolezitou sucastou tohto jedla.Prosim o prepacenie.Idem to napravit.Dakujem Ibyka za zaujimavy a pekny komentar.
Mile od teba.Dakujem ti pekne.
Tesi ma,ze sa ti sekana paci.Srdecna vdaka.
Ano ,uz by to nebola sekana.Bola by to vlastne fasirka plnena vajcom.Vdaka.
Dakujem ti svedka.
Dakujem ti za zaujem.Neobanujes ked vyskusas.
Dakujem ti mila babkamt.
Nemas co dakovat naozaj,ale som zabudol poznamenat,ze samozrejme sa ta sekana da upiect aj v mensom mnozstve a to v srncom chrbate,alebo len volne na plechu.Dakujem ti za tvoj zaujem.
Dakujem ti mila frezia.
Ten alobal by tam nemusel ani byt,ale forma by sa mala bud vymastit bravcovou mastou,alebo violejovat ju slnecnicovym olejom.Zas ked pouzijeme alobal tak je tiez dobre ho natrriet nejakym tukom.I ked takyto typ masa by sa mal na alobal prilepit len z casti,alebo vobec nie.
Neni co dakovat.Som rad,ze odskusate recept.Zelam vam vsetko dobre.
pozri na str. 4 bod 27, je to česky, ak sa dozviem slovenský názov, budem rada... @mesiar spomína v jednom z komentov sušenú zelenú papriku, o tom som ešte tiež nepočula, ale už som si to vygooglila.
teľací karrabáček dostať občas v metre, je to veľká pochúťka a cenovo prístupná :-)
Ako som horevyssie pisal Ferinko je to cast z noziny(mocingu,glejovky)
Nemam sa za co hnevat.Ucime sa jeden od druheho.Ja som poznal tuto cast spodneho salu zo stehna ako mocing,nozina,alebo glejovka.Je to vlastne oddelena resp.zrezana cast z glejovky.V niektorych obchodnych retazcoch ho dostat pod nazvom karabacek ako spravne podotkla @pusta.Susenu papriku sme miesali aj do liptovskej salamy a bavorskej sekanej.Povedzme v takejto sekanej by som si vedel predstavit aj poukladane bratislavske ci spisske parky.Dakujem ti za poucny link a pekny komentar.
Ďakujem ti pekne kolega.Želám ti všetko dobré.