Foto: diabambulka
Pri príležitosti MDD som pripravila svojmu synčekovi takýto darček a zároveň Vás chcem troška inšpirovať :-)))
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Jablká si ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky. Pridáme med, šťavu z 1/2 citróna, škoricový cukor, namočené hrozienka a brusnice. Všetko spolu premiešame.
- 2
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme lískové cesto. Stred lístkového cesta posypeme strúhankou. Konce šikmo skrojíme.
- 3
Na lístkové cesto navrstvíme plnku a 2/3 cesta šikmo narežeme.
- 4
Tam kde nemáme cesto narezané ho preložíme z každej strany ( to bude hlava krokodíla ).
- 5
Narezané časti cesta postupne prekladáme raz z jednej strany, potom z druhej strany až ku koncu.
- 6
Plech vyložíme papierom na pečenie a krokodíla naň preložíme. Natrieme žĺtkom, ktoré sme si zmiešali s 1 PL mlieka.
- 7
Z hrozienok urobíme nozdry a z odrezkov lístkového cesta si pripravíme nohy a oči ( tam môžeme použiť brusnice ). Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C približne 25 minút. Hneď ako sa nám krokodíl krásne sfarbí, zakryjeme ho alobalom a dopečieme. Tip : Zo šupiek z jabĺčok si môžeme pripraviť jablkový čaj. ( jabĺkové šupky, 1 celá škorica a klinčeky zalejeme vriacou vodou :-)
- 8
Všetkým pekný MDD ...
- 9
Aj tu platí že : V jednoduchosti je krása :-) Dobrú chuť.
- 2
Vnúčatá sa potešia. Ďakujem.
som rada že sa Vám páči a že už ste aj vyskúšali, potešili ste ma - to bola expresná rýchlosť :-))))
robila som ho s inou plnkou, kedže jablká nemôžem. Ale určite bol aj ten dobrý...
asi je to nákazlivé...
Ešte jeden tip :
Skús to namiešať aj s hruškami :-)