Foto: mirkajan
Tento recept mám z medzinárodnej kuchárskej knihy, ktorá má asi 25 rokov, ale z akej kuchyne to bola špecialita, to si už naozaj nepamätám. Zobraziť celý popisTento recept mám z medzinárodnej kuchárskej knihy, ktorá má asi 25 rokov, ale z akej kuchyne to bola špecialita, to si už naozaj nepamätám. V originálnom recepte je jednou zo surovín klobása, ale vegetariánov by sa určite dala nahradiť údeným tofu alebo tempehom.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Šošovicu uvaríme vo vode s bobkovým listom. Mäkkú šošovicu scedíme, vyberieme bobkový list.
- 2
Medzitým si na oleji opražíme na drobno pokrájanú cibuľu. Koreňovú zeleninu postrúhame nahrubo. Zeleninu pridáme do opraženej cibule, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, strúhaným muškátovým orieškom a pretlačeným cesnakom. Chvíľu podusíme a odstavíme.
- 3
Klobásu pokrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej, opražíme na ňom hladkú múku a zalejeme vývarom tak, aby sme uvarili redšiu omáčku.
- 4
V mise zmiešame šošovicu, podusenú zeleninu, pokrájanú klobásu a omáčku. Dáme do vymastenej zapekacej misy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 60-70 minút. Vždy, keď sa na povrchu vytvorí "kožka", šošovicu premiešame (ja som premiešavala 3x). Podávame s chlebom, alebo len samotné. Napriek tomu, že možno nevyzerá, ale je to veľmi chutné jedlo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tato kasa sa ma vraj jest na Novy rok, aby sme vraj boli bohati...